Redan i inledningsnumret så märktes att det här var inte någon vanlig musikal, eller rättare sagt inte någon vanlig musikalpublik. Efter första numret, gospelinspirerat, så var det kraftiga applåder, när Jennifer Hudson kom in på scen utbröt stort jubel men mest spplåder och till och med stående ovationer mitt i musikalen fick Cynthia Erivo som Celie. I numret I’m here. Jublet ville aldrig sluta! Inte ofta som hela casten är svarta och väldigt många i publiken var det också. Men oavsett hudfärg så älskade alla Cynthia, vilken röst!

Handlingen är förlagd till Georgia i början av 1900 talet. Celie blir bortgift till en man som inte vill ha henne och behandlar henne illa. Han kan inte glömma sin Shug Avery spelade av Jennifer Hudson med bravur. Men hon har begett sig till Memphis för att sjunga. År senare kommer hon hem. Och får bo hos Celie och Mister. I början blir Celie också fråntagen sitt barn och även systern tvingas iväg. Celie är väldigt olycklig och illa behandlad till Shug kommer tillbaka och tar henne till sitt hjärta. Det är också en berättelse om starka kvinnor som inte vill bli kuvade av sina män eller andra. Ibland till ett högt pris. Kvinnornas uppror mot männen mötte också stort jubel av publiken. Där var karaktären Sofia den som gick främst, väldigt bra spelade och sjungen av Danielle Brooks.

Enkel scenografi, trägolv och stolar i stort sett. Här handlar det mer om att de stora rösterna ska komma fram. Som sagt, mest imponerar Cynthia Ervio. Jennifer Hudson är absolut bra hon med. Hela casten har bra röstresurser. Musiken var däremot lite svag och man kunde ha utnyttjat rösterna än mer och gjort fler sånger där de kunde visa vad rösterna går för. Publiken älskade numren med mycket röst. Dock ingen låt som direkt satte sig.

En bra musikal med bra röster och viktigt budskap!