En kompis som följer Andreas Carlsson på Instagram tipsade mig om att han var involverade i en nyskriven musikal på Broadway. Kollade upp den och blev lite tveksam när jag såg att det var en Cirque du Soleil musical. Visst kan nycirkus imponera men efter Pippin vet jag inte riktigt om det är min grej. Men kollade lite mer och det lät rätt intressant och vore ju kul att få se vad Andreas jobbat med. Sen hade Playbill erbjudande om rabatterade biljetter så jag slog till.

Och jag får ju erkänna att när det inleds med en ouvertyr och in kommer två killar klädda i frack, en vit och en svart, höga hattar och steppskor, ja då var det verkligen ett ”You had me at hello” moment. Hur många musikaler är det idag som inleder med ett läckert steppnummer, som sen övergår till en scenografi med pampig entretrappa i guld, stor dansensamble med tjejer i röda palejttklänningar osv. Guld glitter och glamour! Tillbaka i en MGMmusikal film! Technicolor! Så läckert! Och så rullar det på i den stilen. Lyxigt pampigt och suveränt bra dansnummer rakt igenom. Och Cirque de Soleil förhöjde numren med sin akrobater. I vissa scener som tex Calamtiy Jane så kunde de kortat ner tiden på hur länge de hoppar på gungbrädan någon minut för att täta till det och det fanns några andra nummer (jakten på taken) också där det blev lite för mycket av det goda så att säga. Skulle blir högre tempo och mer intensivt med något kortare. Men nu var det här ett av de första previews (första var den 16 april) så de kanske får till det lite bättre innan den stora premiären är. Märktes i vissa nummer att det satt inte perfekt, några fellandningar men ändå så imponerande.

I första akten var ett av mina favoritnummer där de manliga dansarna kommer in en efter en och dansar i olika rum som är ställda på rad. Så häftigt gjort. I andra akten var tex Love Triangle läckert både sångmässigt och med Cirque de Soleis inslag. Jakten på taket är riktigt häftig också, även om snäppet lång. Är verkligen svårt att plocka ut favoritscener för allt är så häftigt och imponerande.

Vad handlar den om då? Jo det är ett triangledrama mellan en regissör, stjärnan och kompositören. Det inleds med att regissören motar en Oscars för sin film (därav den pampiga entren och sen berättar han om hur han gjorde filmen och det är det som vi får se utspelas. Hur han hittar sin nya stjärna och kompositören som skrivit låten till henne och nu får uppdraget att skriva musiken till hela filmen. Jeremy Kushnier spelar regissören AJ Golden, Ruby Lewis spelar Indigo och Ryan Vona spelar Joey Green. Alla tre imponerar. Texter och musik är bra och det är så kul att Andreas Carlsson har varit med och skapat den här fantastiska musikalen. Andreas har skrivit texterna och är co-composer.

Det här är verkligen en musikal som har allt, pampiga scenografi, häftiga dansnummer, bra sångare och bra musik. Från första numret till den stora finalen är man bara så imponerad. Det är verkligen en musikal som är värd att åka till New York för att se!

P1090237P1090238p6p7P113084317_10154082133210912_1510412561_np3P1090241p4 p2