American Psycho är en relativt nyskriven musikal och har tidigare spelats i London. Nu är den inne på previews på Broadway. Handlingen är förlagd till 1989 och det finns mycket hänvisningar och flört med 80talet. Tex att Tom Cruise bor i samma hus. En del av musiken är hits från 80talet dom ”Everybody wants to rule the world”, ”In the air tonight”, ”Hip to be square” och ”Dont you want me”. Främst i första akten är det mycket pop och discoinfluerat. Första akten är näst både musikmässigt och handling, sen tappar den fart. De välkända låtarna fick mest applåder men även ”You are what you wear” som framförs av de kvinnliga huvudrollsinnehavarna och ensamblen och är en rad designnamn som rabblas är bra. Likaså ”Cards” som har ett häftigt dansnummer. Huvudrollen har Benjamin Walker som spelar bankmannen Patrick Bateman som på kvällarna är lite av en mr Hyde och det går riktigt blodigt till! Inte en barnvänlig musikal av flera anledningar. Benjamin är riktigt bra, kanske inte bästa sången, men spelar kyligt och suveränt bra. Och man ska inte komma försent från pausen, då spänner han mördarblicken i en vilket en tjej på första raden fick erfara. 

Parick omger sig med tre kvinnor. Flickvännen Evelyn som är en riktig materalist, väldigt bra spelad av Helene Yorke. Hans sekreterare spelas bra av Jennifer Damiano och hans mamma av Alice Ripley som har två andra mindre roller. I stort sett gör hela casten en bra insats. Musikalen innehåller inte några sånger som kräver extrema rollinsatser. Men man ger en kortversion av Les Mis i den, vilket var kul. Gillar man barbröstade killar så finns det att titta på. Men varför så tråkig kalsongmodell? Vitt för att blodet ska synas är ju ok. I andra akten finns det viss stadsteatervarning…

I det stora hela en rätt bra moden musikal, pop/disco som tyvärr tappar lite fart i andra akten. Men väl värd att se om man vill ha lite åttiotal!