Hade inte tänkt att se School of Rock även om jag gillar filmen, men började fundera på att det kunde ju vara kul att se Sierra Boggess och när det fanns Rush tickets för 37$, ja då var det inte något att tveka på, blev lite mindre shopping helt enkelt.

School of Rock är Andrew Lloyd Webbers senaste projekt. Storyn bygger på filmen med samma namn och Andrew har skrivit den nya musiken, texter av Glenn Slater och sen är det Julian Fellowes (Downton Abbey) som har skrivit manus. Musikmässigt tillhör den de mer rock/popigare musikalerna av Andrew och man ska inte förvänta sig någon pampig musikal som Phantom of the opera. Mer lite Whistle down the wind eller Starlight Express, vilka är två favoriter.

Har man sett filmen så känner man igen sig väl i storyn och karaktärerna. Den misslyckade musikern Dewey som lurar till sig ett lärarvikariat på en fin privatskola och som istället för att ha vanlig utbildning bildar ett rockband av klassen, allt för att de ska ställa upp i en tävling för rockband. Scenografin är bra, varierar på ett bra sätt mellan Deweys rum hos kompisen, skolan och rockklubben.

I den här föreställningen spelade understudyn Jonathan Wagner rollen som Dewey och han var riktigt bra. Sierra Boggess är den strikta rektorn som har ett rockhjärta innerst inne som självklart Dewey väcker till liv. Sierra har en fantastisk röst och man förstår att Andrew Lloyd Webber väljer henne till olika roller i sina musikaler (har bl a spelat Christine i Phantom of the opera). Rollen som rektorn är väl inte den roll där hon får använda hela sitt register men det finns några nummer där hon får glänsa lite. Deweys kompis Ned (Spencer Moses) som gått från att ha varit musiker till att bli mer vuxen och numera är lärarvikarie och hans flickvän Patty (Mamie Paris) är värda att nämnas också. Men allra mest är det självklart de fantastiska barnen som man blir imponerad av. Hur duktiga är inte de både på att sjunga, spela instrument och agera! Helt fantastiska! Är alltid väldigt speciellt att se duktiga barn på scen! Sådan glädje de har och det smittar av sig på övriga på scen och även på hela publiken.

En musikal som man blir glad av att se!

 

SOR2Sor1

SOR3SOR4SOR5