För drygt 4 månaders sen (16 dec) såg jag Kinky Boots för första gången och då var det inte den fulla West End original casten som spelade. Rollen som Charlie Price spelades då av Paul Ayers och inte Killian Donnely. Eftersom musikalen var ett riktigt glädjepiller ville jag gärna se den igen och den här eftermiddagen spelade Killian så nu har jag sett alla i West End orignal cast. Kinky Boots är jättebra, bra musik och man blir så glad av den och så är ju Matt Henry helt fantastisk som Lola! Och att den är en bra musikal det märktes ju på årets Oliver awards. De plockade hem 3 Olivers, Bästa nya musikal, Matt Henry för sin roll som Lola (Bästa skåddespelare i en musikal) och Bästa kostym. Alla 3 väldigt välförtjänta Oilvers. Matt Henry är helt outstanding i sin roll som drag queen Lola! Och kostymerna och alla dessa häftiga Kinky Boots är så värda en Oliver! 6 Tony awards plockade den hem, bland annat för bästa musikal och Billy Porter som Lola.

Killian Donnely är bra som Charlie Price men personligen tycker jag nog att han var strået vassare i Memphis. Charlie Price är killen som ärver sin fars skofabrik som håller på att gå i konkurs för att den typen av herrskor som de tillverkar inte längre efterfrågas. Han får då tipset att ändra in riktning av Lauren på fabriken, helt underbart spelade av Amy Lennox. Det är när han träffar Lola som han kommer på att de ska nischa in sig på Kinky Boots för drag queens! Nåt som tas emot med blandade känslor av de anställda på fabriken.

Det är många roliga repliker och man skrattar mycket. En av de roligaste scenerna är när Lauren inser att hon blivit förälskad i Charlie (The history of wrong guys). Amy Lennox är helt suverän där. Och Matt Henry och hela ensemblen har några fantastiska scener som t ex Sex is in the heel, och What a woman wants. För att inte tala om finalscenerna när de är på modevisningen i Milano, Raise you up och Just be. De numren får en verkligen att må jättebra.

Men mitt i allt det roliga och lättsamma finns det ett underbyggt budskap om att man ska acceptera varandra som de personer som vi är.

Musikalen är skriven av Harvey Fierstein och det är Cindy Lauper som har gjort musik och text. Även om det inte låter precis som Girls just wanna have fun, så finns det glada och positiva som en tråd i musiken.

Det här är absolut en musikal som man ska se och jag kan varmt rekommendera att ni gör det så länge Matt Henry och Amy Lennox spelar på West End.  Till hösten sätts den upp på Malmö opera med Andreas Weise som Charlie och Oscar Pierrou Lindén. Premiär 3 september.