Kvällens mest oväntade låt var nog en liten snutt på Roy och Rogers klassiska ”Det ska va gött att leva” som Magnus Carlson brast ut i ungefär en timme in i konserten. Men den sammanfattar väldigt bra hur det är att vara på en Weeping Willows konsert. Det är verkligen gött att leva när man är där och njuter av deras musik. Deras musik är rätt melankolisk men på ett må bra sätt. Magnus röst är så fantastisk och de flesta låtar har ett lugnt härligt gung så allt är som ett balsam för själen och man kommer in i en härlig lugn stämning. Men för lugnt är det inte för efter drygt en timme så bryts lugnet av med lite mer upptempo i den nya fantastiska ”My love is not blind”. En av kvällens absoluta höjdpunkter. Den är med på skivan ”Tomorrow became today” men att publiken redan tagit den till sitt hjärta var det inget tvivel om när sista tonerna klingade ut. Det är en jämn och bra konsert utan några svackor, men ska jag plocka ut några mer favoriter så är det t ex ”Touch me”, ”We’re in different places” och sista låten ”Broken promise land”.

Konserten är en bra blandning av låtar från den senaste skivan och gammalt och flera av de äldre låtarna är sådan som Magnus säger att det inte har spelat på länge. Och i soundchecket bestämde man sig för att slänga in ytterligare en låt, Louisa.

Det är en konsert av hög klass men utan massa krusiduller utan enkel och stilren. Snygga skräddarsydda kostymer, orientaliska mattor,  draperier som ljussätts i olika färger som blått, grön, lila och rött. Stråkkvartett och blås, Robin Nilsson och Per ”Ruskträsk” Johansson. Magnus sjunger för det mesta rakt upp och ner utan några större utsvävningar utan mest lite gung och lite tamburin. Det är Magnus röst och de fantastiska musikerna och musiken som står i fokus.

De spelar ytterligare två dagar på Södra teatern, men det är i stort sett utsålt. Tror bara det är platserna med skymd sikt som är kvar. Men den 23 augusti spelar de igen på Mosebacketerass. Men turné fortsätter vidare ute i landet och jag kan varmt rekommendera att ni skaffar biljetter.

P1080672P1080673P1080674P1080675P1080676P1080680P1080689P1080690P1080692