För exakt 6 månader sen såg jag Jersey Boys första gången och föll som en fura för den. Så underbart bra var den! Men trots att den var så bra så har jag inte kommit iväg förrän nu för att se den en andra gång, och det är i sista rappet för den går bara en vecka till i Stockholm innan den flyttas ner till Göteborg.

Den här gången fick jag se den med alla fyra ”original”, sist var inte David Lindgren med. Så det var jättekul att äntligen få se dem alla samtidigt. Och vilken härlig kemi de har. Peter Johansson, Bruno Mistogiannis, Robert Rydberg och så David Lindgren. De är alla riktigt bra i den här och har sådan glädje när de spelar i den. Peter som Tommy DeVito är lite överlägset dryg, Bruno som Frankei Valli med den fantastiska rösten. Robert Rydberg som Nick Massi och så David Lindgren som Bob Gaudio, den unge killen som kan skriva låtar som ingen annan. Tillsammans bildar de The Four Seasons och vi får följa deras resa som ett band som får ta alla spelningar de kan till storsuccé, men så börjar det bli problem… Det är den verkliga historien om bandet. Störst vikt läggs på låtarna, men deras liv finns med lite grann och då främst Frankies och Tommys. Bobs och Nicks privatliv är mer i bakgrunden. Men man får se hur de kämpar för att få skivkontrakt och att de största hitarna inte var helt självklara för de som skulle ge ut låtarna. Men de gav sig inte när de trodde på en låt.

Killarna är som sagt superduktiga och framför alla de kända låtarna som Sherry, Big Girls dont cry, Walk like a man, Can’t take my eyes of you och många många fler med känsla och fantastiska röster. De förvaltar låtskatten på allra bästa sätt och gör dem till sina. De är The Four Seasons! Till sitt stöd har de en bra ensemble och en fantastisk orkester. Ingen musikal blir bra om utan bra orkester och duktig ensemble, oavsett hur bra stjärnorna är!

Och ikväll så höll sig Leksand kvar i SHL och det firades med lagtröjor på scen!

Härlig musik och en bra musikal som man blir så glad av att se. Bara en vecka kvar nu så passa på eller åk till Göteborg april/maj.

JB1JB2JB3JB4JB5JB6