För knappt två veckor sedan såg jag ett helt fantastiskt genrep av Billy Elliot så att jag redan då hade biljett till kvällens föreställning var jag bara glad över. För när något är så bra som stadsteaterns uppsättning av Billy Elliot vill man bara se det igen och igen. Kvällens föreställning var ännu bättre än genrepet och det var till stor del tack vare Jacob Hermansson som var kvällens Billy. Oavsett vem som spelar Billy eller Michael så är det en fantastisk föreställning, men Jacob Hermansson var helt fantastisk ikväll. Han sjunger väldigt bra och lockade även han fram liten tår när han läs/sjunger brevet från sin döda mamma. Men framförallt så var han väldigt bra på att dansa! Killen är 14 år och en riktigt duktig dansare. Man kan se att han har hållt på med det i många år. Stepp, modernt eller balett, dansen sitter i hans kropp och det är ”elektriskt” precis som Billy sjunger när han får släppa loss i dans. Den här killen får man verkligen ha ögonen på för han lär dyka upp i andra uppsättningar efter Billy.

Eftersom de har 3 uppsättningar med Billy och Michaels så är det verkligen värt att gå och se den flera gånger för deras tolkningar är deras egna även om de har koreografi och en roll att följa så är de ju olika individer och det märks och ska också få märkas. Billys kompis Michael är en sån underbar karaktär att oavsett vem som spelar honom så älskar man honom. En kille som glatt skuttar hem iklädd en balettkjol och som byter sin julklapp mot en sjuksköterskebarbi kan man ju inte annat än älska!

Billy är en varm och underbar musikal som utspelas under den stora gruvstrejen i England, en grå och deprimerad tid i Englands nutidshistoria. Mitt i depressionen så vågar Billy drömma om något så onårbart som att få dansa balett. När det är så mycke oro i världen, folk på flykt och främlingsfientlighet och många som fått sina drömmar krossade är det viktigt med det budskap som finns i Billy Elliot. Tro på dig själv och dina drömmar! De kan slå in, bara man inte slutar drömma och kämpa för dem. För man får inget gratis utan det är hårt arbete att komma dit!

Stadsteatern har verkligen fått ihop en bra föreställning där de flesta är riktigt bra i sina roller. Det är mycket bra sång, musik och dans och alla balettflickor förtjänar en stor eloge. Man blir så glad av den här musikalen och så imponerad av de underbara barnen som är med! Så bra att Stadsteatern valt att sätta upp den och gjort det så bra. För fler har ju råd att gå och se musikal på Stadsteatern för biljetterna är ju rabatterade och det är billigare för barn och ungdomar, och det här är verkligen en pjäs som kan få ungdomar att börja gå på teater!

Våren är i stort sett helt utsåld, så vill ni gå och se den och inte köpt biljett får ni rikta in er på hösten. Men vänta inte för länge med att boka biljett. Så bra som den här föreställningen är så kommer även höstens biljetter att gå åt!