Fjärde advent och massa ljus ska tändas, så var hittar man massa ljus? Jo på Cirkus där det är kandelabrar och ljus i mängder! En av de mäktigaste musikarlscenerna är ju när Fantomen tar med sig Christine ner till sitt underjordiska rike och scenen fylls med kandelabrar och ljus som ”växer” upp från scengolvet (eller åker in från sidan…) Hur som helst är det hur maffigt som helst oavsett vilken scenteknik som används.

Så det blev ett besök på Cirkus för att fira fjärde advent och för att se Fantomen så jag har fått en dos av musikal av världsklass innan det blir juluppehåll.

Den här gången satt vi i loge 3 vilket är en av de lite högre logerna och där finns det bara 6 lösa stolar. Ska man boka den är det bäst att boka 1 och 2 så man sitter på första raden i den eller de platser som är utmed kanten annars blir det visst skymd sikt. Eller mer skymd sikt för den är ju från sidan så den vänstra sidan av scenen har man inte full koll på. Men har man sett den några gånger vet man ju vad som händer ändå. Det som var intressant var att både jag och min kompis upplevde att ljudet var bättre här än på de platser som vi suttit på tidigare. Vi hörde texten bättre, inte för att det har varit dåligt annars, men särskilt i de partier där alla sjunker olika texter kom respektives text fram bättre här. Så det var ju kul! Och här får man ju ett lite från ovan perspektiv jämfört med på parkett.

Men annars var den lika underbar som vanligt. Emmi Christensson var tillbaka som Christine och hon är ju helt underbar! Peter Jöback var strålande som vanligt och Anton Zetterholm som Raoul blir jag bara mer och mer imponerad av för varje gång jag ser honom. Vilken fantastisk röst han har och han har så mycket minspel när han inte är i fokus så ni får inte missa att ha koll på honom då också. Ser framemot att se honom i något annat efter Fantomen. Hoppas han blir kvar i Sverige så han inte åker tillbaka till Tyskland. London kunde vara ok förstås…. Och Sanna Martin är stårlande som Madame Giry och lilla Meg, Thellia Blad gillar jag skarpt. Och det är så många duktiga i ensambeln som t ex Daniel Engman, och John Martin Bengtsson som utan tvekan kan spela större roller än vad de har i Fantomen, men här vill man bara ha riktigt bra musikalarister till alla roller oavsett hur små de är och det höjer helheten.

Även om jag har sett den ett antal gånger så blir jag lika imponerad av de fantastiskt vackra kläderna, särkilt i Masquerade som inleder akt 2. Så pampigt och läckert! Ja det finns mycket att imponeras av i den här musikalen. Det är ju helt förståeligt att den bara fortsätter att gå och gå runt om i världen.

Nästa gång som jag ser den är 5 januari 2017.

Har ni inte bokat biljetter än, se till att göra det för den går bara i vår och sen lär det dröja innan ni får se Fantomen på svensk mark.