Årets jullovsbarnmusikal på Intiman är Madicken vilket jag tycker är ett mycket bra val. De har byggt ihop de olika händelserna i Madickens liv på ett mycket bra sätt och vi får se episoderna om Lus-Mia där det utmanas i balansgång på taknocken, valborgsfirandet och avlusningen. Hur de utvecklas från att vara ovänner till att bli vänner och Madicken i slutet ger Lus-Mia sitt guldhjärtehalsband i julklapp. Madickens dyrkan av grannpojken Abbe är så söt och han tar med henne på spökjakt och hon är med och köper tillbaka Fru Nilsson kropp, och överlåter sin plats i flygplanet till Abbe så han får sin dröm uppfylld att flyga när det första flyplanet kommer till stan. Alvas flört med sotaren på marknaden finns självklart med och hur hon läxar upp Borgmästarinnan om vem som ska få köpa den sista laxen.  Andra akten är passande nog helt klädd i snö och i juleskrud. Det ger en fin och härlig stämning i salongen. Det dansas långdans på scenen, tomten kommer och så kommer den bästa julklpappen av dem alla, salighetsklappen Kajsa! Ja många av de kända episoderna från Madicken är med och det bjuds på mycket musik och sång, som Piluttavisan,  och det är väldigt trevligt.

Alvina Åkerlind Reisne spelar Madicken och hon är mycket charmig som den lite busiga men ändå så väluppfostrade och godhjärtade flickan. Jessica Stendahl spelar hembiträdet Alva och hon står för mycket av sången och har en bra sångröst. Jessica är också med i sånggruppen Shoo Shoo Sisterts med bl a Matilda Grun och har ni möjlighet att se dem kan jag varmt rekommendera dem. Simon Bengtsson Tibblin är Madickens snälla pappa som inte tycker det är rätt när Lus-Mia blir slagen med rottingen av överläraren. En scen som kan vara lite otäck för mindre barn. Lilla Rani Pyne är jättesöt som Lus-Mias lillasyster Matti. Killen som spelar Abbe gillade jag också. Lisabeth var ett riktigt charmtroll också.

Hade förmånen att ha med mig en kompis 3,5åring och det var första gången hon var på teater. Hon tyckte det var jättespännande och kul. Och att de spelade 3 gånger gillade hon. Första akten, andra akten och extraapplådtacket med sånger. När vi gick därifrån sa hon ”Jag vill gå på den teatern igen” och bättre betyg än att någon vill se den igen kan man väl inte få! Kan bara instämma i att det var en trevlig familjemusikal som även jag skulle kunna tänka mig att gå och se igen!

Så kan varmt rekommendera att ni köper biljetter i julklapp och tar med er era barn eller lånebarn!

madicken5