Det var några år sedan jag var på Stjärnjul, men nu när Bruno skulle vara en av gästartisterna så var det ju bara att slå till. Det är 24 året i rad som Rönninge Show Chorus och The EntertainMen bjuder in några gästartister att vara med på sin julkonsert. Och de har haft många bra arister under åren och inget undantag i år alltså. Och det är inte vilka som helst som står på scen. Rönninge Show Chorus tog VM i körsång i Las Vegas i år. The EntertainMen har tagit EM-silver i barberhop. Kapellmästaren Mattias Bylund var delaktigt i Grammisen för Årets Album med Taylor Swift. Mattias hade gjort stråkarrangemangen. Nina Söderquist vann ju West End tävligen och en roll i Spamalot. Bruno har gjort succé i ett antal musikaler och utsålda arenor! Janne Åström är the grand old man som varit med länge. Sist men inte minst Björn Kjellman som bl a vunnit Guldbagge. Så nog passar namnet Stjärnjul väldigt bra, idel stjärnor på scenen!

Körerna står för de klassiska julsångerna med stor inlevelse och glädje och väldigt stämningsfullt.  Det är så mysigt att höra alla härliga julsånger och Chrismas Carols. Men allt är inte i vanlig klassik tappning, The EntertainMen gör ett härligt och kul popuri om Staffan Stalledräng på alla melodier utan den vanliga, tex Don’t worry be happy. Bruno är solist på Gläns över sjö och strand. Janne tar i för kung och fosterland i Adams Julsång/O helga natt. Lite annat arrangemang i verserna som ger mer tyngd åt texten men refrängerna är klassiskt mäktiga med förstärkning av kören. Och jag blev så glad att Bruno sjöng en av mina absoluta julfavoriter, ”All I want for Christmas”. Han sjöng den till Nina som kontrade med Queens ”I want it all” och det blev en bra mix av låtarna. En annan favorit var Bonnie Tylers ”A total eclips of the heart”. Både Bruno och Nina glänste i den. Nina gjorde också en väldigt bra version på ”Gabriellas sång”. Väldigt passande med två så bra körer. Janne bjöd på Cornelis ”Somliga går i trasiga skor”. Men kvällens gåshudssång var utan tvekan Brunos ”Vem ser ett barn”. Vilken inlevelse i denna fantastiska sång. Alla tre artiser har verkligen bra röster och kan ta i ordentligt.

Lika bra röst har inte Björn Kjellman, men han bjöd på julsång och visade lite av sina schlagerkunskaper. Det är inte bara schlager han kan utan han är även bra på språkbrytningar och dialekter vilket han gav prov på. Nu var ju hans uppgift för kvällen att vara konfrencier och det gjorde han med bravur.

Konserten avslutades med att alla sjöng Santa Claus is coming to town och jag tror att det flesta som gick därifrån nynnade på den på vägen hem.

En väldigt bra blanding av julsånger och andra helt fantastiska låtar. Två konserter kvar och tror det bara finns biljetter kvar till morgondagens kvällsföreställning. Kan verkligen rekommendera att ni skaffar biljetter för bara Brunos ”Vem ser ett barn” är värt priset och så får ni allt annat på köpet!!

p1090943p1090945p1090946p1090949p1090951p1090953p1090954p1090957p1090961p1090963p1090966