Konsumtionsföreningen i Stochholm firar 100 år i år och liksom många år bjuder man in medlemmarna till The Show of Christmas för det facila priset av ca 100 kr. Brukar snabbt bli slutsålt så i år slog de på stort och hade två konserter.

Julen är ju förenad med traditioner och de ska ju hållas så även i år var The Show of Christmas helt utan julanknytning förutom ”Ser du stjärnan i det blå” där t o m Mark Lewengood sjöng med. Mark var som vanligt en helt underbar trevlig konfrencier. Inburen på en tron av starka brandmän.

En bra blandning av artister. Alcazar bjöd på den ena discohiten efter den andra, som I’m not a sinner nor a saint, Blame it on the disco osv. Inte en lugn stund där! Och innan applådtacket drog de vidare till Börsen och sin show där. För ett par veckor sedan var Danny gästartist hos Rennie Mirro på Swinging Wednesday där han visade en liten annan sida av sig och gjorde en underbart fantastisk Amazing. Ikväll var det tillbaka till gummibollspopen. Givetvis blev det Amazing men i den vanliga tappningen och han studsade glatt omkring. Vi fick även en del av hans nyare svenska material som ”Dö för dig” och ”Det brinner i bröstet”. Dock gjorde han inte någon av låtarna från Så mycket bättre. Men det var ju flera ”Så mycket bättre” artiser på scenen och Lisa och Miriam gjorde duett av ”Allt jag behöver nu” med textändringarna som Miriam gjorde. Det var kul att se dem göra den tillsammans. Annars har jag lite dålig koll på Miriam. Lisa bjöd på flera av sin underbara låtar och det är alltid lika underbart att se och höra henne på scen. Hon har sån karisma och utstrålning och är lite lugnare än de andra. Lugn är ju inte Lena PH precis, förutom när hon bjöd på en finstämd låt vid flygeln. Annars var det full fart på henne i bl a ”Jag är ingens älskling” ”Mitt namn är Lena PH” och ”Kärleken är evig”. Hon kan verkligen konsten att få en 20 år gammal låt att låta modern och häftigt. Fullt ös på den damen!

I många shower med blandade artister så brukar de göra lite udda duetter tillsammans. Sånt som de inte gör annars. Men nåt sånt är det inte på The Show of Christmans. Här kör alla sina egna låtar i lite blandad ordning och det är väl det enda som skulle kunna bli lite bättre och lyfta The show of Christmas ett snäpp till.

Men det är ändå en härlig och proffsig show och det blir intressant att se vilket artistgäng de får till nästa år!

soc3 soc5 soc7 soc8 soc9soc6