Ibland ska man kanske kolla lite mer vad det är man bokar en biljett till, men det lät ju så jättebra med att Magnus Carlson skulle vara med i en Bowiehyllning på Berwaldhallen. Bowie har ju så många bra låtar. Och får väl erkänna att full koll just på vilka som ingick i hans sk Berlin Triologi. Men ibland blir det inte som man tänkt sig…

Det visade sig att det var ju inte bara Bowie om stod på programmet utan även Philip Glass, Brian Eno, Iggy Pop och Kraftwerk. Men det insåg jag alltså inte förrän efteråt. Tyckte att Transeurope Express lät väldigt mycket Kraftwerk, men att det ändå var en Bowie låt.  Nu var det ändå en låt som jag gillade under kvällens föreställning för jag har alltid varit lite svag för Kraftwerk och deras elektroniska musik. Kören Zero8 bidrog med sången på bland annat just Transeurope Express.

Bowies Berlintriologi innehåller en hel del instrumentala låtar och han exprimenterade med olika ljussättningar osv. Och Radio Symfonikerna är ju alltid väldigt duktig och man blir imponerad av att de verkligen kan spela allt. Men alla delar under kvällen var inte helt i min smak. Kvällens solister var Jennie Abrahamsson som med sin spröda ljusa röst gav en väldigt speciell och fin ton till sina tolkningar. Gillade speciellet This is not America. Moto Boy hade kvällen till ära tagit på sig sina röda skor, men det var det enda som vi fick av ”Let´s Dance” under kvällen. Men Moto Boy tolkade Bowie pch annat under kvällen väldigt bra och hans magra/tunna kropp och lite bleka ansiktsfärg påminde ju också utseende mässigt om Bowie. Men allra bäst var Magnus Carlson. Hans tolkning av ”Ashes to Ashes” var precis jag hade förväntat mig av kvällen. En bra tolkning av en kille med en fantastisk röst. Hade gärna hört mer av honom under kvällen! Som god tvåa kom Heros med alla tre solister. Det var en maffig avslutning på första akten.

Hade det varit mer sånger av Bowie så hade det här kunnat bli en superbra konsert. Nu var det rätt mycket upp och ner. Men större delen av publiken var väldigt nöjda och det var stående ovationer och flera inrop.

b5b4b3b1