Så var det dags att tillbringa en kväll igen på Göta Lejon, 3 kvällen inom loppet av 6 dagar och 3 helt olika föreställningar! Ikväll var det ett kärt återseende med Björn Skifs och hans härliga show Lite nu och då. Ramen kring showen är samma som i höstas och i våras men det som är det roliga med den här showen är 4 inslag som gör att ingen kväll är den andra lik. Det första är frågestunden där man får fråga Björn om i stort sett vad som helst. I kväll fick vi bl a svar på att hans första EP var en med Little Richard, att han har ramlat av scenen två gånger och att han äter knäckebröd med choklad till frukost.Det andra är att någon i publiken har önskat en låt som varken bandet eller Björn vet vilken det är. Ikväll fick vi passande höra den lugna balladen Now and then. En fin ballad med pianospel av Björn. Inte så ofta spelad.  Kvällens hemliga gästartist var Markoolio som fick med sig hela publiken i ”Ingen sommar utan reagge”. Säga vad man vill om Markoolio men han har gjort låtar som alla kan sjunga med i och han kan det där med att få med sig publiken och sprida glädje runt sig. Björn och han hade ett mycket trevlig samtal där de bjöd på sig. Tidigare har Björn haft olika gäster varje kväll, men den här veckan har Markoolio varit gäst alla tre föreställningar. Det sista inslaget, överraskningsgästen, där är det fortfarande en ny varje kväll och Björn har ingen aning om vem det är. In på scen, med lite hjälp, kom Arne Hegefors, Björns gamla Ruzzlevapendragare. Det blev ett kort samtal med lite minnen från Razzeltiden och lite annat smått och gott.

Men Björn har en stor låtskatt att ösa ur och vi får höra många under de två timmar som showen varar. Självklart Hooked on a feeling i en härlig a’capella version där bandet doar och har väldigt ”avancerade” danssteg. Och de gör ett härligt medley på många av Björns stora hits. Lite trumpet bjuds det också på och självklart Michelangelo. Varje gång man hör den så blir man lika förvånad över att de inte vann melodifestivalen när den tävlade 1975. Men den har ju fått revansch för 2010 utsågs den till den bästa melodifestivallåt som legat på svensktoppen. Rätt stort att slå Waterloo! Kommer Heros eller någon annan mellolåt att hålla i 41 år? Ja det återstår att se. Men om 41 år kommer vi nog fortfarande att sjunga på Björns låtar. De har hängt med så länge nu så de blir odödliga. Och det är så härligt att se Björn framföra dem för han gör det med sådan glädje. Det är sådan härlig spelglädje mellan honom och bandet och det smittar verkligen av sig på hela publiken.  Applåderna vill aldrig ta slut!

Han spelar den här showen vissa dagar t o m den 15 mars 2017 och jag kan varmt rekommendera att ni går och ser den. Funderar som bäst på när man skulle boka in nästa…

bs2 bs3 bs6 bs9 bs11 bs12 bs13 bs14 bs15 bs16