Förra årets arrangerades en konsert för Vi-skogen på Cirkus och i år har den förlagts till Göta Lejon under namnet Trees & Love. Konfrencier då som nu var Anders Lundin som på ett enkelt och trevligt sätt lotsades oss genom kvällen.

Det inleddes med ett gemensamt nummer av alla artisterna, Helen Sjöholm, Timo Räisänen, SoLaLa, Jennifer Brown, Andreas Nilsson och Jacke Sjödin. Därefter blir det en lite hyllning till Ted Gärdestad. Helen Sjöholm tillsammans med a´capellagruppen SoLaLa gjorde en härlig version på ”Kom ge mig kärlek”. Timo Räisänen sjöng sen ”Angela” med härlig inlevelse. Han stod nog inte still en sekund under den låten. Jennifer Brown och Timo sjöng sen Satellit. Så fortsatte kvällen med en blanding av att de framförde sina egna låtar och covers och lite annat blandat. Helen och Andreas Nilsson gjorde en rolig duett på ”Island in the sun”. Helen som Dolly och Andreas som Kalle Anka. Inte så romantiskt som med Dolly Parton och Kenny Rogers…..men väldigt kul. Jacke Sjödin gjorde en rolig monolog på det här med OM och även en ny version på Ring Klocka Ring. Väldigt välskrivet och roligt! Timo Räisänens egna musik är jag inte så inlyssnad på och inte riktigt min smak kanske, men han gjorde bra covers och är väldigt charmig. SoLaLa sjöng ett par sånger själva och de ska förresten vara med på London a’capella festival i januari 2017. Men de gjorde en helt fantastisk version av ”Du måste finnas” med Helen. Helen och Jennifer sjöng ”Happy” tillsammans med Aldolf Fredriks klasser. Jennifer sjöng också ett par egna låtar och hon har en härlig röst. Hon hade också en intressant klänning på sig. I visst ljus så var den vit, men i annan ljussättning blev den rosaaktigt med självlysande detaljer. Helen har ju en komisk ådra som hon gillar att plocka fram och ikväll lärde hon oss världshistorien på knappa 5 minuter med Andreas och Jacke. Det var dinosaurer, vikingar, franska revolutionen, månlandning och mobiltelefoner i ett rasande tempo. Riktigt roligt.

Men nu är de här ju en insamlingskonsert för Vi-skogen så det var lite olika inslag från skolan i Rwanda där Helen varit och hälsat på. De har startat trädsgrupper så barnen får läras sig plantera träd och grönsaksträdgårdar så de kan skydda sina hem från vädrets makter och se till att det finns grönsaker och frukt att äta. Och de får mat i skolan och därmed bättre studieresultat. Enkelt men så viktigt.

Ett trevlig kväll med mycket bra sång, fyndiga sketcher och ett viktgit budskap. Ett bra sätt att sluta veckan på.

Visst blir det en Vi-skogskonsert nästa år också?

vi-1-kopiavi-3vi-4vi-5vi2vi-6vi-7vi-8vi-9vi-10vi-11vi-13vi-14vi-15vi-16vi-17vi-19vi-20vi-21vi-22vi-23vi-24vi-25vi-26