När man som jag älskar musikaler är det alltid kul med den här typen av musikalkonserter där man får lite av många musikaler och få se och höra flera duktiga musikalartister, varav vissa är nya bekantskaper. Jag har läst om Victoria Tocca men aldrig sett henne live och det är hon som ligger bakom konceptet ”Från Broadway till Duvemåla” som har turnérat runt om i Sverige och nu nått Tibble i Täby. Kvällens konsert är en skivreleasekonsert så programmet är inte precis samma som på turnén.

Konserten inleds pampigt med Lejonkungen och Laila Adéle och hela kören. Så småningom ansluter de andra artisterna, Victoria Tocca, John-Martin Bengtsson, Glenn Edell, Josefine Isaksson, Jesper Tydén och Daniel Sjöberg. Tidigare är det nog bara John-Martin och Glenn som jag sett live vad jag kan komma ihåg. Bägge spelar just nu i Phantom of the Opera på Cirkus. Inledningen är mäktig och lovande om vad som ska komma. Det blir en härlig blandning av väldigt kända låtar och mindre kända, gammalt och nytt. En del kära återseende som jag inte hört live på länge.

Laila Adéle har en mäktig soulröst som kommer väl till rätta till låten från Dream Girls. Glenn Edell plockar fram en favorit, ”Till I hear you sing again” från Love never dies. Inte ofta man hör något från uppföljaren på Fantomen, men det finns en del bra låtar från den. Och så dålig är den inte som musikal heller, den behöver bara lite tid…

Victoria Tocca har en fantastisk röst som hon bjöd på flera gånger. Hon har översatt låtar från Broarna i Madison County som hade premiär 2014 på Broadway. Victoria och Daniel sjöng ett par låtar från den. Alltid kul att höra något helt nytt! Har inte sett Spamalot så kul att höra ”The song That Goes like This” från den. Rolig duett!

Jesper sjöng Why God från Miss Saigon.

Victoria började sin karriär i Tyskland där hon jobbade med den tyske musikalartisten, Jan Ammann som hon ikväll presenterade som Tysklands svar på Peter Jöback. Just nu spelar han i en Vampyr musikal, Tanz der Vampire som han sjöng ett nummer från i första akten. I andra akten sjöng han och Victoria duett i en låt från Elisabeth. Många år sen jag såg den i Karlstad, så kul att höra något från den igen. Även om det den här gången var på tyska.

Andra akten inleddes mäktigt med ”Do you hear the people sing” med de svenska killarna. Vi fick även ett medley från Phantom of the opera med Victoria som en utmärkt Christine och Jesper som Fantomen och Daniel som Raoul. Josefine gjorde en bra version på ”Du måste finnas”. Men allra bäst under hela kvällen var John-Martin Bengtsson ”Anthem”.  En av de absolut bästa Anthem som jag har hört! Kul också att de hade med ”Vem ser ett barn” som är en av de bästa låtarna som Björn och Benny skrivit.

Bra ljus och snygga kläder också precis som det ska vara på en musikalkonsert. Aristerna backades upp av två körer och ett duktigt band.

Konserten avslutades med West side Story och som extra nummer ”I had the time of my life”. En härlig och glad avslutning på en bra konsert.

Turnén fortsätter i höst så passa på och gå. Det är flera konserter som redan är utsålda!

Från Broadway till Duvemåla

p1090802p1090803p1090804p1090805p1090806p1090807p1090808p1090809

p1090811p1090812p1090813p1090814p1090815p1090816p1090817p1090818p1090819p1090820p1090823p1090824p1090826p1090827