Det finns saker som man egentligen inte vill sprida för det är så otroligt bra och om för många får veta det så kommer så mycket folk att man riskerar att inte få plats. Just Haymarkets Swinging Wednesday med Rennie Mirro Little Big Band är en sån grej.

Rennie Mirro med Jan Radensjö band intar en liten scen i foajen/baren på Haymarket by Scandic onsdagar kl 21 fram till jul. Baren på Haymarket är rätt populär utan band men det lär ju inte bli färre som kommer på onsdagar när det bjuds på detta. För det bjuds ju på detta som man normalt brukar få betala för!

Rennie och bandet intar scen exakt på tid! Verkligen föredömligt. Rennie är rätt uppspelt och inte undra på det, han fick ju en dotter i fredags! Sitt andra barn och är på en plats i livet där allt bara är bra! Men även om den nyfödda dottern väntar hemma så verkar han trivas på scen.

Det bjuds på storbandsswing av högsta klass i liten skala. Rennies röst blir bara bättre och bättre med åren. Många härliga klassiker som t ex Cry me a river som han gör så underbart bra. Men även Van Halens Jump. Rennie hade dagen till ära på sig farfars klocka och morfars manchettknappar eller om det var tvärtom och ungefär en halvtimme in så kommer hans första gästartist, pappan Eric Bibb. Eric är en helt underbar bluessångare med en så fantasisk röst så visst har Rennie att brås på. Stort jubel förstås! Så härligt att se dem tillsammans på scen! Och applåderna ville inte sluta när Eric efter ca 20 minuter lämnar Eric scenen och applåderna och jublet vill inte sluta. Vilken härlig stämning. Rennie fortsätter med ett par låtar själv och bjuder upp sin mamma till en dans, kanske inspirerad av dansparen som dansade bakom scenen.

Eric Bibb var annonserad som kvällens gästartist, men vi bjöds på en överraskning också. Rennie börjar prata om att vill vi komma och träna så är vi välkomna till Crossfit Solid på andra sidan torget som han driver med sin vän Karl Dyall. Till folkets jubel så ropar han in Karl på scen. Stämningen är väldigt hög och Karls version av ”Feeling good” förstärker känslan. Verkligen en av de bästa versioner av Feeling good som jag hört. Michael Bublé släng dig i väggen! Kan inte bestämma mig om jag gillar Karls eller Niklas Andersson versioner bäst… är nog oavgjort där! Så kul att se Karl och Rennie på scen igen! Ett radarpar som verkligen hör ihop och kompletterar varandra. Men underbart är kort och klockan har passerat 22 så bandet och Rennie tackar för sig den här gången och avslutar tillsammans med Karl. Underbara låtar med fantasiska röster och duktigt band. Undrar vem som är gästartist nästa vecka? En sak är ju säker, eftersom det ska vara olika gästartister varje vecka så blir ju ingen onsdag den andra lik!

Det lär nog bli fler onsdagkvällar på Haymarket i höst! Perfekt i höstrusket! Ses vi?

rm1rm2rm3rm4rm8rm12rm13rm14rm16rm17rm19