För ett par veckor sedan var jag på genrepet av Sällskapsresan och hade då liksom nu en trevlig stund. Sällskapsresan är inte en musikal som går till historien för att den har jättebra musik osv men det är en trevlig och kul musikal och man har en trevlig stund. Tiden går snabbt och vips är det paus. Lite onödigt med 25 minuters paus. Det är väl det enda som känns onödigt långt i den här musikalen. Alla har väl sett Sällskapsresan minst en gång och de flesta har sett den flera gånger så alla vet mer eller mindre vad som ska hända. Men vet skämten och alla viktiga scener och allt finns där. Mer eller mindre i samma förpackning. Inte konstigt att det är Sven Melander som Berra som drar ner mest applåder bara han visar sig på scen. Han spelade ju samma roll i filmen så att ha med honom i musikalen är ett genidrag. Tror inte att det varit riktigt lika bra med någon annan i rollen. Och Berra och hans vän Robert är ju ålderslösa så det gör ingenting att det har gått 36 år sedan filmen hade premiär 1980 och han spelar samma roll.

Annars är det här en musikal utan några riktigt stora kända musikalartister utan här kan man sälja den på att det är Sällskapresan, som nyligen blev utsedd till bästa film. Man vill helt enkelt se Sällskapsresan, Sven Melander och sen spelar det ingen roll vilka som spelar övriga roller. Man vill skratta åt skämten man kan osv. Här ska det inte var något nytt och det har man lyckats med. I övrigt så är det en rätt jämn ensamble, så igen nämnd och ingen glömd.

Precis som på genrepet är det låten ”Jag kan flyga” som jag fastnar mest för. Men det finns flera som är ok, men jag skulle inte köpa någon CD med musiken. Det är några klappvänliga låtar när publiken hänger med och klappar takten.

Eftersom vi går mot mörkare och gråare väder så är det inte alls fel att slinka in på China Teatern och ta en tur till Nuevo Estockholmo och drömma sig bort lite och får sig några glada skratt och en positiv känsla. Vill man har lite försmak på jul så får man det också och en snabbtur till Rio! Så packa väskan för en charterresa!

sallskapsresan-2sallskapsresan-3