I torsdags var jag på det första publikrepet för Oscarsrevyn och det var på fyra timmar för man testade många nummer och alla skulle sedan inte komma med i den slutliga revyn, och vissa nummer kanske skulle ändras och i vilken ordning de skulle komma. Så det var väldigt kul att jag fick möjligheten att även se genrepet ikväll för att se den nästa färdiga produktionen. Än finns det ju tid att ändra inför premiären imorgon om man vill. Ja egentligen kan de ju ändra i revyn hela tiden om de vill.

Precis som i torsdags inledde Edward af Sillén med att tacka för att vi kommit etc vilket är väldigt trevligt att han gör. Så äntrade Dan Ekborg scenen och hälsade oss välkomna till Oscars 110års jubileum, sen drogs ridån upp och en sprakande inledning med alla stjärnor och dansar satte igång. Ny svensk text av Calle Norlén till Skönheten och Odjurets ”Bli vår gäst” inledde och det var glatt och trevligt. Bra inledning. Sen tog underbara Vanna Rosenberg över med ett väldigt roligt nummer om en träningsresa på en Finlandsfärja. Poolingdancing, paryoga som avslutas med en tennislektion med den helgalne Dennis (som rimmar på tennis). Kim Sulocki är helt suverän som överspänd tennislärare som tror han är guds gåva till kvinnorna. Kul att de plockar in den karaktären igen senare i revyn. Träningsnumret ade kortats ner och fick mycket bättre poäng än i torsdags.

Dan Ekborg återkommer och sjunger en ny text på ”Det gåtfulla folket”. Texten är riktigt underfundig och bra, men tyvärr har man gjort lite buskis av numret genom klädvalet på Dan. Är inte så förjust i att man sätter på folk fula kläder för att locka till skratt. Hade inte behövts här för texten är riktigt kul och fyndig.

Ja så rullar det på med en blanding av stora härliga och maffia dansnummer och sketcher. Sång och dansnumren är precis med den glamour och danskänsla man vill ha. En (One från A chourse line) är så snyggt med upplysta speglar, lysande hattar etc, och avslutar första akten. Mitt abosluta favorit sång och dansnummer är dock hylliningen till succén Singing in the rain. Vanna, Kim och Robert Gustafsson ska göra det klassiska stepp och soffnumret. Men de kan ju inte steppa…. det löser man helt suvärnt roligt och häftigt. Och det bjuds på riktigt bra stepp också. Klar favorit. Men tyvärr hade man valt att ta bort två av mina andra sångfavoriter från i torsdags. Kim gjorde en rolig låt om sociala medier, (vilket man valt att hänvisa till i någon sketch istället) och Vanna gjorde en så finstämd Sakta vi går genom stan där Robert under tiden försökte montera ett trumset utan att störa…. Istället för det numret valde man att ha kvar ett liknande nummer där Dan Ekborg är operasångare som får sin sång förstörd av en fumlande dirigent (Robert Gustafsson). Men här blir det återigen för mycket buskis med fumlande gubbar, snorkråkor och tappade byxor. Jag tycker inte sån direkt och uppenbar humor är kul. Vill ha lite mer finess i skämten.

Den som gillar Robert Gustafsson får mycket av honom och det är några gubbar som han gör riktigt bra. Inledningen på Arbetsförmedlingssketchen när Carl Bildt söker jobb är kul men framförallt hans Marcus Oscarsson i nyhetsinslaget är helt suverän och på pricken! Där är det sån humor jag gillar. Kort och effektfullt, utan billiga underbältetskämt. Robert är suverän just i de här korta imitationerna.

Sanna Nielsen har ju en fin röst och det är ju hennes sånginsatser som är starkast och hon som främst får gllänsa i alla storslagna sång och dansnummer. Och helt rätt får hon ett par tillfällen att briljera själv, en gång med dansarna i ett så snyggt nummer med dansare i gråa kostymer och hattar. Och så i en tolkning av Windmills där hon är själv på scen i snygg ljussättning.

I torsdags gjorde Vanna en rolig och underfundig monolog om ordet ”del”. Tyvärr hade man valt att ta bort den. Istället fick hon vara medläsare på den monolog där Kim hälsar främlingar välkomna, Personligen tycker jag att den blev mer effektfull när bara Kim gjorde den för han gör det med sån allvar men får ändå till det roliga i den och igenkänningsfaktorn om hur vi svenskar är. Men den är fortfarande väldigt bra och ett av det bästa numren i hela revyn. Väldigt bra skriven text. Personligen hade jag hellre sett att man hade kvar Vannas monolog än någon av monolgen som Dan eller Robert gjorde. Men jag kan förstå att man väljer att ha kvar Roberts nummer för många kommer just för hans skull och många gillar hans ”gubbar”.

Man hade inte bara plockat bort nummer från i torsdags utan man hade även lagt till lite, och då främst lite mellanaktsnummer när man roddar om på scen. Som jag nämnt ovan får vi möte Tennis Dennis en gång till. Tack för det! Och sen är ju självklart Lill Babs (Rachel Molin) på plats när Oscars fyller år! Bra imitation av henne, men inslaget skulle bil ännu bättre och vassare om man kortade ner det något. Ofta gäller ju ”Underbart är kort” . Och det inleder Kim andra akten med på ett suveränt sätt. Kim är så fantastisk rolig! Klar favorit i den här revyn!

Sjävklart i en revy ska det vara lite politik. Så vi får lite utrikespolitik i form av Donald Trump, de kvinnliga partiledara i ett bra schalagernummer med Sanna, Vanna och Rachel,  och så en före detta statsminister.

SJälvklart får vi ett stort och pampigt sång och dansnummer som avslutning! Efter ca 2 timmar och 40 minuter är det slut. Så från 4 timmar har man tagit bort 1 timme och 20 minuter från i torsdags. Och på det stora hela har man plockat rätt nummer, även om jag hade valt några andra nummer som jag nämnt.

Det är en revy som innehåller det man brukar se i en revy. Och alla som går på den hittar nog något som de gillar och det är väl det som är lite problemet och utmaningen med en revy, man ska tillgodo se så många olika smaker vilket gör att vissa i publiken skrattar högt åt en del nummer, medan andra undrar ”vad är det roliga i det här”? En del älskar de härliga storslagna sång och dansnumren, medan andra kan tycka att det är transportsträcka till nästa sketch med Robert Gustafsson. Så alla kan nog hitta några russin som man tar med sig hem och ett och annat skratt har nog alla fått sig.

or1or2 or3