Idag var jag på något rätt spännande, nämligen det första publikgenomdraget på Oscarsrevyn. Ewards af Sillén inledde med att berätta för oss att det här var inget genrep i vanlig bemärkelse utan första gången som man testade samtliga nummer inför publik och att man sen skulle bestämma vad som ska med i den slutliga revyn. De spelades inte heller i den ordning som det var tänkt och vi skulle vara beredda på en lång kväll. Och långt blev det. Första akten höll på till 21.30 och sen var det paus och efter den sa Edward att andra akten skulle inte vara lika lång. Ca 23.30 var det slut.

Då hade vi fått se väldigt mågna nummer och av väldigt variernande kvalité och det ska verkligen bli intressant att se vilka nummer som sen väljs ut. Precis som underbara Vanna Rosenberg sa i en fantastisk monolog ”Smaken är ju delad”. Den monolgen tillsammans med en monolog som Kim Sulocki hade där han hälsade folk välkomna till Sverige är några av mina favoriter. Så det jag tycker var bra och roligt, behöver ju inte alls vara det som sen komma med.

Precis som en revy ska vara så innehöll den en del sång och dansnummer, en del med lite politiskt budskap också. Tex de kvinnliga partiledarnas schalgernummer. Sång och dansnumren var bra och vissa med härlig showkänsla och duktiga dansare. Några av mina favoriter var den roliga hyllningen till succéuppsättningen av Singing in the rain med Vanna, Kim och Robert Gustafsson och sen en fin och lite rolig tolkning av ”Sakta vi går genom stan” med Vanna och Robert. Kim Sulocki hade ett underfundigt sång och dansnummer om hur vi ljuger i sociala medier.  Men revyns sångprimadonna Sanna hade ju självklart några bra sångnummer, t ex en översättning på Windmills of your mind. Så jag hoppas att det mesta av sång och dansnumren får vara kvar! Glamour behövs i en revy!

Politker måste ju få sig en känga och med det stundande valet i USA kan man ju inte gå förbi valet i USA så Trump dök upp som hastigast och riktigt roligt var en imitation av Markus Oscarsson valanaly i ett nyhetsinslag. Det inslaget var jättekul och på pricken, men annars blev hela det numret lite för långt med vissa inslag som inte var så roliga. Kändes som man inte fullt ut tog vara på bra idéer och ibland inte slutade i tid. Och på så sätt föll det lite platt. Ett bra exempel på det är numret om dokusåpor som stundvis var roligt och fyndigt, men som blev för långt. Vanna gjorde ett rolig sketch om träningskryssning där Kim briljerade som tennsitränare, men sen fick man inte till avslutning riktigt bra. Men tätar man till det och tar bort lite så kommer det bli riktigt bra. Man kan ju inte låta OS passera heller så Pia Sundhagen kom på besök och det var rätt kul.

Hela ensamblen är Vanna Rosenberg, Kim Sulocki, Sanna Nielsen, Robert Gustafsson, Dan Ekborg och Rachel Molin. Och personligen tycker jag att Vanna och Kim var klart bäst. Robert gör ju roliga gubbar, men ibland känns det lite som man har sett det förr. Dock gillade jag inledningen på sketchen där han spelar Carl Bildt som ska söka jobb på arbetsförmedlingen. Dan Ekborg är bra i Nyhetsprogrammet och hade svårt att hålla sig för skratt ibland och alltid kul att se och här kändes det äkta och inte inövat.

Calle Norlén är huvudförfattare och Eward af Sillén är regissör så det blir verkligen intressant att om några dagar få se vilka av sina ”Darlings” som de väljer att behålla och om de får till lite bättre stuns och timing i andra. Antar att den ska vara ca 2.30 -2.40 lång med paus så det är ju en hel del som måste bort av de 4 timmar som vi fick se idag. Ser med spänning framemot den 21 september då jag ska se sista genrepet!