Christmas Carols är Charles Dickens klassiska julhistoria om snåle och elake Ebenezer Scrooge. En julaftonsnatt blir han hemsökt av tre spöken som visar honom julen på olika sätt. Självklart får det här honom att bli snäll och givmild mot sin omgivning. Så precis som det ska vara på julen blir alla glada och snälla och bryr sig om varandra. 

A Christmas Carol spelas på engelska och har i många år spelats i Stockholm i december. Trots det är det här faktiskt första gången som jag ser den. Hade jag inte haft turen att vinna två biljetter så hade jag nog inte kommit iväg iår heller. Men jag gillade den verkligen. Älskar ju engelska carols och den här är ju full av underbara carols! Började helt underbart med ”In the bleak mdvinter” och så trillade de alla in. Vad kan vara bättre än att de framförs i 1800talets London där alla har mössor, halsdukar, hattar etc, precis som det ska vara! Så mysigt och juligt! 

Inte minskade julstämningen när vi kom ut heller, för utanför föll säsongens första snö. Så på med mössa och halsduk och nynna vidare på We Wish you a merry Christmas. 

Det här var årets sista föreställning men kan varmt rekommendera den när den sätts upp 2016. För visst kommer den tillbaka?