Det hör väl inte till vanligheten att man recenserar en gudstjänst, men så är det här ju inte någon vanlig gudstjänst utan just en Samling kring krubban. En gammal trevlig tradition i Råssnäskyrkan på julaftonförmddagen som jag varit på många gånger. Dock med några års uppehåll men när nu Hanna skulle vara med igen så var det dags att ta upp traditionen. Hanna började ju sin sångkarriär i Råssnäskyrkan barnkör och jag har sett henne många julaftnar i barnkören, där hon ofta fick sjunga solon. 

Hanna inledde med ” Ängeln” och sen övergick det till vanliga programmet med att barnen samlas vid krubban och läsning av julevangeliet uppdelat på olika delar där prästen presenterade figurerna i krubban alltefter som de dyker upp i handlingen. Maria, Josef, Ängeln, Jesusbarnet och herdarna. Allt blandar med körsång ich sång av Hanna innan dagens stora händelse inträffade. Alla barn i kyrkan får en figur att bära och gå ett varv i kyrkan med. Stor glädje och succe som vanligt.

Hanna sjöng ”Himlen kom till oss” med barnkören, ”Esmeraldas bön” och avslutade hela samlingen med ”Julen är här” där kören och församlingen stämde in i refrängen.  Hade inte hört Esmeraldas bön tidigare, men det är en mycket fin sång med fin och minnesvärd text. 

En trevlig och stämnngsfull stund som inledde julafton.