När vi kommer in står en ensam flygel på scen som ska föreställa Carnegie Hall. Carol King, spelade av Cassidy Janson, kommer in och sätter sig vid flygeln och börjar spela och sjunga. Så avbryter hon sig och så börjar berättelsen om hennes liv att spelas upp. Från att hon som tonåring skrev låtar fast hennes mamma tyckte hon skulle utbilda sig till lärare eftersom flickor inte kan försörja sig på att skriva låtar. Men Carol visar dem annat. Hon träffar tidigt sin blivande man och medkompositör, Alan Morrisey (Gerry Goffin) och tidigt delar de upp att hon skriver musik och han texten. Hon lyckas ordna ett kontrakt med förläggaren Don Kirshner (Gary Trainor) som tycker att en tjej ska skriva låtar som tjejer gillar. Deras första hit blir den underbara ”Will you still love me tomorrow” 1959. Men de är ju inte ensamma om att skriva låtar och de får konkurrens av Cynthia Weil (Larna Want) och Barry Mann (Ian Mcintosh) som blir deras konkurrenter och samtidigt bästa vänner.  Cynthia och Barry skrev tex odödliga ”You lost that loving feeling”Man får följa dessa 5 personer på en resa från slutet av 50 talet till idag och hur deras musik utveckals under tiden. Precis som i Jersey Boys so framförs låtarna som en del i att visa vad de har gjort. Eftersom de till en början är låtskrivare är det ensemblen som får framträda som olika band som t ex The Drifters som får låtarna och som gör dem till hitar. På den tiden var det vanligast att man hade låtskrivare och andra som framförde dem. Men även det utvecklades med tiden och de fick känna av den starkare konkurrensen från band som gjorde egna låtar. Tillslut efter att Carol och Alan går igenom skilsmässa så skriver Carol ett knippe låtar som hon gör en egen skiva med och som blir stor succé. Så hamnar hon som artist på Carnegie Hall. Vi är tillbaka där det började. Under tiden har vi då fått höra en rad av de underbara låtar som de skrivit och som de även vunnit Grammis för. Några som kan nämnas är Take good care of my Baby, Natural woman, I feel the Earth moving, Locomotion och självklart Beautiful. Massor av låtar som man känner igen och som jag inte hade full koll på att det var de som skrivit.

Det här är en riktigt bra ny musikal med massor av härlig musik som man känner igen. Intressant inblick i hur musikvärlden fungerade och deras liv som inte bara var en dans på rosor. Alan som slåss med sina demoner och är otrogen. Barry som är en riktig hypokondriker och Cynthia som är rädd för att binda sig. Men hon är alltid väldigt elegant klädd. Otroligt snygga kläder. Carol är lite mer bohemisk i sin stil. Även klädmässigt så ändras deras kläder i takt med tiden som går.

Cassidy Janson är superbra som Carol. Och de andra är också jättebra. Duktigt ensemble! Scenografin är rätt enkel, men effektfull.

Det här är verkligen en väldigt bra musikal och publiken gillade den! Härlig musik. Ett fulländat paket och jag gick därifrån nynnandes på deras låtar. Gå och se den om ni är i London!