Sedan Mamma Mia har det gjorts ett antal musikaler baserat på kända gruppers/kompositörers låtskatter. Antingen gör man en story där låtarna för handlingen vidare, eller så gör man en ”dokumentär” där låtarna spelas typ i kronologisk ordning som i Jersey Boys eller Beautiful och bägge de två sätten är ok. Men det är inte ok att kalla de för musikal när det enda man gjort är att omarrangera en kompositörs låtar och sätta ihop ett band på en teaterscen och sen inte ha någon handling i den. Det är inte en musikal. Det kan kallas konsert eller tribute, men inte musikal. Inte för mig i alla fall.

Så när jag inser att det bara är låt efter låt som spelas men inte någon handling så blir jag ganska besviken och även lite smått förbannad.

Då spelar det inte någon roll att bandet (lett av Kyle Riabko) är rätt bra, men det är bara ett coverband som spelar en massa bra låtar av Burt Bacharach. Han har gjort så många bra låtar som de flesta känner igen, t ex Raindropps keep falling on my head, I say a little prayer, Walk on bye, What the Word need is love, Close to you, ja listan kan göras lång. Men jag har hört dem med många bättre artister än det här bandet. Ok det är live, de är energiska och de ser ut att ha kul på scen och gilla det de gör. Men det räcker inte för mig. Och jag märkte att det var fler som tyckte som jag för den fick inte samma mottagande av publiken som de andra musikaler jag varit på under den här resan. Men visst ett och annat var bra, så rakt igenom dåligt var det inte. Bara inte så bra som det kunde blivit om de hade lagt in en story i det hela. Även på tiden märktes det att det inte vara någon story, med 20 min paus var den bara 1.50 lång….

Sen har jag ju inte någon förkärlek till långa elgitarrsolon och det var det för många av i deras arrangemang. Det förstörde de fina melodierna och gjorde dem bara skräniga.

Lite kul var att de sålde biljetter så publiken kunde sitta i soffor på scen och få en riktigt ”Close to you” känsla.

Men gillar man Burt Bacharachs låtar och är väl medveten om att det inte är en musikal och inte betalar fullt pris för biljetterna så har man nog bättre förutsättning att gilla det. Jag hade bara lyckats pricka 2 av 3 rätt. Biljetten köpte jag på TKTS för 25£ och den skulle ha kostat 55£.

Men även för 25£ kan man se något bättre i London om man köper Day tickets på t ex Kinky Boots, Miss Saigon, Bend it Like Beckham eller varför inte lite sämre plats på Les Miserable….