Kinky Boots har gått i några år på Broadway och har nu kommit till London. Cyndi Lauper ”Girls just wanna have fun” har skrivit sångerna och det är kul med en musikal med nyskriven musik. Storyn är baserad på en verklig händelse. Den anrika skofabriken Price & Son håller på att gå i konkurs. Sonen har inte lust att driva familjeföretaget vidare utan flyttar till London med sin fästmö. Så dör pappan hastigt och sonen (Charlie) återvände hem med tanken att lägga ner. Men att lägga ner ett företag med massa vänner anställda är inte så lätt. Så tanken väcks att ändra produktionen från klassiska herrskor till Kinky Boots för Drag Queens. Till sin hjälp tar han sin nyfunna bekantsskap Lola.

Charlie spelas av Killian Donnelly som jag sett senast i Memphis där han var jättebra. Så jag såg framemot att se honom igen. Så vad står det på rollistan? Jo att idag spelas rollen som Charlie av Paul Ayres. Så ingen Killian för mig…. Men Paul var helt ok. Mest imponerande var dock Matt Henry som Lola. Både vad gäller sånginsats och skådespeleri. Gillade också Amy Lennox som Lauren. Tjejen på fabriken som blir kär i nye chefen och är så underbar när hon inser att hon håller på att bli kär! Måste ses!

Musiken är bra och medryckande, även om det nog inte blir någon stor hit, för då hade det nog redan blivit det….

Trevlig musikal med ett budskap, många drag queen, häftiga boots! Man har kul och går därifrån med ett stort leende. Passar stora som små. Hade en kille på ca 9 år framför mig och ett äldre par bakom och de var lika entusiastiska över den.

Ska ni till London tycker jag absolut att ni ska se den om ni vill bli underhållna. Ett tips är att de har Daytickets som släpps dagligen när de öppnar, så bra för plånboken också. Nu kom jag lite sent så jag köpte biljett via TKTS på Leicester Square (för dagen täckt i Star Wars pga premiären) och de rekommenderade Dress Circle, så jag hamnade på F8 och det var bra plats. Pris 45pund.