Så var det dags för julkonsert igen! Förra året släppte Weeping Willows en julskiva med olika julcovers som blev mycket uppskattat och i år har deras låt Christmas is here agin, röstats fram till årets jullov i P4. En riktigt härligt jullåt som inleder kvällens konsert.

Weeping Willows har haft ett speciellt sound under de 20 år de spelat tillsamman, mycket tack vare Magnus Carlsson speciella och fantasiska röst. Gillar verkligen den rösten. Deras musik är mysig, vemodig trevlig och skön att lyssna på. Får väl erkänna att jag har inte någon av deras skivor, inte ens den fantastiska julskivan! Blev inte att jag köpte den förra året…Men även att jag inte har lyssnat massor på deras musik så är det lätt att ta till sig musiken och riktigt kunna njuta av den. Ikväll hade de också hjälp på stråkar av Sjöströmska kvartetten och på blås av inga mindre än Goran Kajfes och Per ”Ruskträsk” Johansson. Blev riktigt snygga och stämningsfulla arrangemang.

Under kvällen bjöd de på en blandning av jullåtar och andra låtar från deras andra skivor, och en del som de inte spelar så ofta som Endless night. En härlig blandning av låtar, även om det nog var lite för lite jullåtar för att ge en riktig härlig julstämning rakt igenom kvällen så var det en underbar konsert. Några av kvällens höjdpunkter var Were in different places, You are all I want for Christmas, First of May, Someday at Christmas och en helt fantastisk tolkning av O holy night. Some day at Christmas är som skriven för Magnus röst, men det är en Stevie Wonder låt från 1967, så innan Magnus ens var född!

En ny skiva är på gång i mars och vi fick ett smakprov från den som var riktigt bra. Har tyvärr glömt vad låten hette, men en typiska Weeping Willowslåt som jag ser fram emot att få höra igen.

Det var snyggt ljus i grönt, blått rött och lila ibland med snöstjärnor, som förstärkte stämningen på de olika låtarna. En konsert som bjuder på vemod och julstämning i en härlig blandning. Går gärna på fler konserter med Weeping Willows, och Magnus röst får jag njuta av igen i mars när han och Helen Sjöholm står på scen i Berwaldhallen tillsammans!

P1080303P1080304P1080306P1080308P1080310P1080311P1080313P1080315