Stockholm är sista anhalten på den här upplagan av Champions of Rock och bjuder på största kören, Joyvoice, på hela turnén, Här i Avicii Arena är det över 100 personer i kören och det märks verkligen när de tar i för fullt. Det blir en otroligt mäktig upplevelse med så stor kör i Queens låtar, särskilt i Bohemian Rhapsody.

Peter Johansson har satt upp Champions of Rock i några olika tappningar genom åren och haft olika artister med sig. I år är det ”bara” Jenna Lee-James som han spelade med i We Will Rock You i London som är med. Jenna har varit med på de tidigare turnéerna och det är verkligen inte ”bara”. Hon har en riktigt mäktig röst som imponerar stort både i den finstämda Is this the world we created till att hon tar i med hela kroppen i sluttonerna i Somebody to Love. Hon är verkligen Killer Queen. Peter och Jenna har ett härligt samspel och lyfter varandra i duetterna. Kraftfullt och starkt.

Peter, Jenna och Joyvoice backas upp av bandet med bland andra Neil Murray från Whitesnake och gemensamt skapas ett härligt Queen-sound. Tillsammans med en läcker ljussättning blir det äkta Queen Tribute.

Att Peter älskar Queen är det ju ingen tvekan om. Han kan sin Queen utan och innan och plockar fram mindre kända låtar som 39 och gör den med lika mycket kärlek som när han sjunger Bohemian Rhapsody tillsammans med Jenna och hela kören. Då är det helt magiskt. Det är underbart att se hur mycket han njuter av det här och hur han står i sin skinnrock med engelska flaggan och bara tar in hur hela arenan lyses upp av mobiltelefonerna i slutet av konserten.

Det här är en Queen-tribute som de utan tvekan skulle kunna ta till England och sälja ut arenor med, proffsig, musikaliskt fulländad, personlig och full av glädje och energi.