En av de bästa traditionerna med julen är Konsumentföreningen Stockholms ”The Show of Christmas”, en konsert i december med massa härliga artister som nästan är helt julfri. I år var det lite mer julinslag än tidigare. Mark Lewengood kom in i klädd i tomtedräkt dragen av sina ”julrenar”  (brandmän med renhorn iklädda branmansbyxor) och har man Peter Jöback med som artist och det är december så vore det ju ett helgerån om han inte sjöng sina otroligt fina ”Decembernatt/Halleljua” och ”Viskar en bön”. Hela Globen lystes upp av små ”stjärnor” och det var otroligt stämningsfullt.  Hade dock uppskattat där om ljusteknikern hade tagit in stämningen i ”Decembernatt” och låtit bli att tända discokula för när det var mer stämningsfullt med mobiltelefonerna som lyste upp, än det snurrande ljuset av discokulan. Även Wictoria bjöd på sin nya härliga upptempojulsång ”Not just for X-mas”. Men sen var det bara en härlig blandning av bra låtar från bra artister.

Martin Stenmarck inledde med ”Las Vegas” full med energi. Lite senare under kvällen sjöng han två av mina favoriter ikväll. Tillsammans med Magnus Carlson i en duett av  ”Suspicious Minds” som en hyllning till Elvis som gick bort för 40 år sedan. Med Peter Jöback sjöng han den härliga ”Sing me out”. Så mycket glädje och energi bägge killarna hade i den låten. Det var den låten som jag nynnade på när jag gick hem.

Magnus Carlson fick också Globen att lysa upp av mobiltelefoner när han sjöng ”Eternal love”. Verkligen stämningfullt. Kul att han också sjöng en av mina Weeping Willows favoriter ”My love is not blind”.

Peter Jöback fick nog en och annan att haja till inne i Globen när han valde att sjunga ”Jag har dig nu” samtdigit som videon där han rullar runt i sängen med Izabella Scorupco visades på storbildskärmarna. Så kul med den låten för den visar en annan sida av Peter, men lite otippad på den här konserten. Lite mer väntad var nog att han skulle sjunga ”Guldet blev till sand”. Vilken röst den killen han! Njuter av allt han sjunger och sitter helt trollbunden varje gång.

Sabina Ddumba är den av kvällens artister som jag har minst koll på trots att hon nu varit med i ”Så mycket bättre”, men den här säsongen har jag inte sett så många avsnitt. Hon var juligt klädd i en snygg röd kostym och vi fick bland annat höra ”Två mörka ögon” och ”Not too young”. Hon har verkligen en bra röst.

Förutom sin nya jullåt sjöng Wiktoria bland annat ”As I lay me down” och ”Save me”. En härlig tjej med underbar energi.

Sist ut som artist var Lill-Babs och hon eskorterades in på scenen av Marks julrenar som nu tagit av sig hornen och ”bara” var brandmän och hon bjöd på ett långt medley av alla sina hits under åren. Kul att höra alla dessa låtar och se hur mycket hon fortfarande tycker om att stå på scen och sjunga för sin publik. Hon strålade i sin rödglittrande byxdress. Fint att de hade plockat fram många fina bilder från hennes långa artistliv och visade på skärmarna medan hon sjöng.

Mark Lewengood var varm och trevlig som vanligt som värd. Han kan verkligen det där med att vara värd och jag kan bara hålla med en av mina vänner som tycker det är dags att han blir julvärd på SVT.

Scenen på The Show of Christmas är en stor kvadrat placerad mitt på golvet på scenen och det kräver en viss typ av scenvana av artisterna för att det ska bli riktigt bra och hela publiken ska känna att de får se artisterna lika mycket och inte bara bakifrån Helt klart bäst på det var Martin Stenmarck som i sina mer fartfyllda låtar jobbade sig runt scenen och ända ut ner till trapporna. I den mer lugna ”Jag kommer inte hem igen” hade han mickstativ men stod inte bara åt ett håll och sjöng utan flyttade det ett kvarts varv då och då sån han vred sig runt till hela publiken. Stor eloge till honom!

En jättetrevlig och bra konsert med en härlig blandning av artister! Blir spännande att se vilka artister som de plockar ihop till nästa år för VDn på Konsumentföreningen Stockholm lovade i sitt inledningtal att det är en tradition som är här för att stanna.

Och vi kommer!