Christmas Night är en av julgalorna som är på turné runt om i Sverige. Ikväll var det dags för Uppsala att få besök, och att fira Lucia med en härlig julkonsert passar ju perfekt, så det blev en utflykt till Uppsala.

David Lindgren hälsar oss välkomna och under kvällen så fungerar han lite som en värd, ja en perfekt julvärd faktiskt. Han sitter och myser i en fåtölj och tänder ett ljus, i allra bästa SVTanda, och allt live så nog kan han fixa det i direktsändning, nåt att tänka på för SVT så den traditionen kan återinföras 2018. Och precis som Sarah Dawn Finer kan han sjunga någon stämningsfull julsång. Men ikväll var det bara vi som var på Uppsala Konsert och Kongress som fick njuta av David och hans härliga röst och underbara varma sätt att ta hand om publiken och de två andra artisterna. En julkonsert ska ju ha ett Disney medley och David fick nog med de flesta låtar som är värda att ha med, till och med ”Slå dig fri” var med i hans medley. Men förutom julåtar fick vi också ett par låtar från Jersey Boys som ”Cant take my eyes from you” som han sjöng till en dam i publiken. Älskar verkligen när han sjunger Jersey Boys! David var också den som fick äran att sjunga ”O helga natt/Adams julsång” och det gjorde han verkligen med bravur. Var väldigt stämningsfullt upplyst och med kolsyrerök som slingrade sig fram över golvet.

Thomas Di leva är nästa artist att äntra scenen och under kvällen bjuder han bland annt på ”Vem ska jag tro på” och ”Vi har bara varandra” som publiken glatt sjöng med i och klappade takten till. Han är ett stort David Bowie fans och ska i vår ha en hyllningsshow på Hamburger Börs med Bowie låtar. Ikväll fick vi höra en av mina favoriter, ”Life on Mars” och Thomas har verkligen en röst som passar att sjunga just Bowie i och det här var ett av mina favoritnummer under kvällen. Han sjöng också sin version på ”Sträck ut din hand” som han gjorde i ”Så mycket bätre”.

Sist ut på scenen var Peter Jöback och hans första sång var ”Jag kommer hem igen till jul”. En sån underbar julklassiker från den bästa svenska julskivan som någonsin gjorts! Peters julsånger är så mycket jul och så kul att han hoppade in som ersätter när Molly Sandén är med i Musikhjälpen. Peters julsånger är verkligen jul. David önskade sin favorit från skivan ”Viskar en bön” och ingen julkonsert med Peter utan ”Decembernatt/Halleluja”. Peter har alltid sån inlevelse när han sjunger den och jag får alltid rysningar när jag hör den. Värt att åkat till Uppsala bara för att få höra den!

Flera artister på scen innebär ju ofta intressanta sångsamarbeten. David och Thomas gjorde en fantastisk version på ”Peace on earth/Little Drummer boy” precis som Crosby och Bowie gjorde. ”Tänd ett ljus” och ”The winner takes it all” gjorde de alla tillsammans. Thomas och David gjorde ett härligt medley med bland annat Jingle Bells. En väldigt finstämd duett mellan Peter och David. På en sån här konsert är det de här delarna som jag ser mest framemot för det är oftast något man bara får se en gång. Självklart är det kul att höra deras hits men där är ju chansen riktigt stor att man får höra dem igen. Och tur är väl det!

Som helhet tycker jag att det var en lite spretig konsert då det blandades med julsånger och annat rätt mycket och det kunde nog fått varit lite mer julsånger, samtidgit som jag absout inte skulle vilja att ”Life on Mars” plockades bort. Men om de skippade pausen skulle de ju få in lite fler julsånger!

Konserten avslutades med ”Tänd ett ljus” en gång till och nu med publiken, och aristerna och bandet vandrade av scenen och ut genom gångarna på parketten. Så något extranummer var det inte att tänka på. Nu är det andra konserten på kort tid som jag varit där det inte finns något extranummer. Det är en trend som jag inte riktigt gillar.

Men med en härlig julstämning och flera underbara låtar i huvudet tog vi tåget tillbaka till Stockholm och ännu en underbar julkonsert kan bockas av!