Ikväll var det tredje gången som jag såg Book of Mormon, men det var en liten speciell föreställning, dels för jag blivit inbjuden till den som Teaterombud och dels för att det är föreställning 100! Kvällen inleddes med att vi teaterombud fick träffas backstage och välkomnades av självaste Vicky von der Lancken. Vad vore svenskt teaterliv utan henne? Hon har verkligen berikat svenskt teaterliv och satt upp så många fantastiska föreställningar genom åren. Och ikväll fick vi veta lite grand om vad som komma skall under 2018. Ser verkligen framemot Ghost på Chinateatern hösten 2018. En av mina favoriter och det ska bli så kul att se den på svenska! Ska inte glömma näsduken till den. Men det händer spännande saker på Oscarsteatern också med ”Gentlemannen” och det väldiga hemliga projektet hösten 2018, en orginaluppsättning som baseras på en film. Vad det blir avslöjas först i januari. Har vissa förslag men om det stämmer eller inte får vi se då. Linus Wahlgren och Per Andersson passade på att hälsa på oss och berätta lite om föreställningen innan de skyndade vidare till sminket. Sen var det dags för oss att bege oss till våra platser.

Book of Mormon är verkligen en musikal som inte liknar något annat, så otroligt knäpp, galen och kul och med massa glad och medryckande musik. Även att jag sett den tre gånger nu så skrattar jag lika mycket varje gång. Skämten är lika kul varje gång och varje gånd är det något nytt jag hittar i den. Sen blir det ju extra kul när Per Andersson bestämmer sig för att ”knäcka” Linus Wahlgren och verkligen lyckas med det, inte blev det sämre av att Linus senare hämnades på Per och drog ner extra skratt och applåder. Övriga i ensamblen hade jättekul åt dem. Är så kul när sånt händer! Linus och Per är verkligen helt perfekta i sin roller som Kevin Price och Arnold Cunningham, Mormonmissionärerna som skickas till Uganda för att omvända en liten by som ingen hittills lyckats med. Alla roller är perfekt castade och eftersom jag har recenserat den två gånger förut tänker jag inte gå in på för många detaljer här, men måste ändå nämna Anton Lundqvist som är helt underbar som den homosexuelle missionären, hans komsika timing är så perfekt och jag älskar bara numret ”Bara släck”. Så kul, snyggt och med sån härlig ironi i.

Det här här verkligen en musikal som ingen får missa för man blir så glad av den! Och nu när det är mörkt ute så behöver man verkligen något som piggar upp! Håller verkligen med tvreklamen som går nu om att det är den perfekta julklappen. Har ni någon som redan har allt? Någon som behöver ha något roligt att se framemot? Eller någon som ni vill ge ett underbart minne för livet? Och självklart ska du ha en egen biljett! Ja tveka inte utan köp biljetter till Book of Mormon. Den går bara till 24 mars så köp biljett nu!