Första december och regnsnöblask ute, ruggigt och kallt, men Globen välkomnar oss varmt upplyst i rödrosa som en stor julkula med träden fint belysta. Inne i Annexet är scenen belyst i varmaste julrött och Weeping Willows skrivit i fin skrivstil som ger en härlig traditionell varm julig stämning.

Den här juliga varma mysiga stämningen är kvar i stort sett hela konserten igenom. Magnus prat mellan låtarna går mycket ut på att man julen ska handla om kärlek och att man ska dela med sig. Och delar med sig gör han också av scenutrymmet med Glasvegas sångaren James Allen i låten ”A snowflake fell (and if felt like a kiss)” och Everly Brothers fina ”All I have to do is dream”. Tillsamman med Caroline Wallin Peréz sjunger Magnus en av mina absoluta favoriter ”First of May”. De gör den helt underbart.

Konserten är en bra blandning av julsånger och Weeping Willows andra låtar som t ex ”My Love is not blind”, ”We´re ni different places” och självklart ”Broken promise land” och även ”Eternal flame”. Julsångerna är inte de mest traditionella julsångerna utan mer eftertänksamma och med en historia och som framförs med Magnus helt fantastiska stämma. Julsånger som har ett lugnt och behagligt tempo som t ex ”Christmas time is here again”, ”Pretty Paper”, ”Someday at Christmas”, ”Snow” och ”Christmas in Prison”. Den enda klassiska julsången som man har med är ”O holy night” som avslutar konserten. Ett enkelt arrangemang och en av kvällens höjdpunkter.

Som oftast på Weeping Wlllows konserter har man förstärkt med Goran Kajfes och Per ”Ruskträsk” Johansson. Vad vore en Weeping Willows konsert utan dem?

Weeping Willows julkonsert är verkligen varm, trevlig och mysig och låtmixen är väl vald och även de som inte är låtar passar bra in och blir lite juliga i det här sammanhanget. Ljussättningen är bra och förhöjer stämningen när den går från varmt julrött, till blått, lila och lite nyårsaktiigt i gultton. En välinslagen julklapp till alla som älskar Magnus Carlsons röst och Weeping Willows.

Jul kännetecknas av traditioner och det här traditionen med Weeping Willows julkonserter och julskivor får gärna fortsätta varje år.