Nu sätter Soppteatern upp ”Tillbaka till nu” med operatrion Divine. Det är nästan som en liten självbiografi eftersom den handlar om operatrion Tribus som ska plocka ihop sina saker och packa ner dem för de ska sluta. Divine ska inte upphöra som trio, men det är sista produktionen som Jacqueline Miura är med i Divine innan hon går vidare för egna projekt. Caroline Gentele och Gabriella Lambert-Olsson kommer att fortsätta med Karin Nybom. Men i den här föreställningen packar de ihop alla sina saker och minns tillbaka på mer eller mindre lyckade föreställningar. Mitt i allt finns en liten kärlekshistoria mellan Jacqueline och piansten Eric Skarby. Men det är lite hemligt till en början.

Det är en föreställning där man verkligen har lyckats få med väldigt mycket utan att det känns som korvstoppning.Vilka alternativ har Tribus för att kunna överleva. Kanske börja med att hålla föredrag? Så vi bjuds på ett kort men intressant sjungande och berättande föredrag om operans historia om hur det bara spelades på slotten, till de stackars pojkarna som blev kastrerade och hur det inte alltid lyckades så bra men allt för att inte kvinnor skulle få vara med. Men till slut fick även kvinnor vara med. Men om det nu inte går att försörja sig på opera kanske man kan sjunga musikal? Så då övergår det till ett härligt musikalnummer med många kända musikallåtar. Man missade dock att låta piansisten sjunga ”Mr Cellofan” från Chicago. Hade varit så kull eftersom låten hade varit perfekt då hans karaktär var den typiske osynlige killen. Slutligen så kommer de på att nej det är nog Julsånger man ska sjunga, det funkar ju alltid. Så helt rätt i tiden så blir det ett julmedley. Tjejerna klarar verkligen av att sjunga alla tre genrer. Det som slog mig var att det såg så lätt ut när de sjöng opera. Ibland ser man hur operasångare verkligen tar i, men tjejerna sjöng opera utan någon synlig ansträngning alls. De kraftfulla sångerna bara trillade fram.

Hur går det då för tjejerna i Tribus? Ja det tycker jag att du ska ta reda på själv. Jag hade ju förmånen att se ett publikrep så tyvärr ingen soppa för mig. Tillbaka till nu”  har premiär den 6 december och spelas en bit in i januari. Boka  biljett, njut av en god soppa och av dessa talangfulla och skönsjungande tjejer! Är en av de bättre förställningarna jag har sett på Soppteatern. En lunch på Soppteatern kan jag verkligen varmt rekommendera!

Bild: @Åsa Waerner