En dags som denna när nazister tillåts demonstrera i Göteborg på judarnas Yom Kippur känns det extra bra att gå på en insamlingsgala för Världens barn. Så härligt att se att det finns människor som vill dela med sig till alla världens barn, oavsett var de bor. Det goda och kärleken till andra måste segra över det onda och svarta.

Anders Ekborg var både konferencier och gästartist. När det är en gala för världens barn ja då sparar han inte på några ess utan plockar fram det bästa han har. Först får vi höra en makalös gåshudsversion av ”Vem ser ett barn”. Lika gripande varje gång och man undrar kan han toppa det? Och visst kan ha det! En stund senare sjunger The Masters Voice de första tonerna i ”Bui Doi” ur Miss Saigon och då är det fullständig lycka för den sjunger han inte så ofta. Men han gör den så bra! Rysning i hela kroppen. Riktigt maffig blir också ”I Belive” där både The Masters Voice och Adolf Fredriks Musikklasser 6 A och B är med och sjunger. En av de bästa versioner av den som jag hört för det blev riktigt mäktigt med dubbla körer och så många barnröster.

Adolf Fredriks Musikklasser under ledning av Tony Margeta framförde några egna låtar också. Helt rätt i tiden var det att välja Kents ”Sverige”. Jag är ju inte något fan av Kent men får medge att just ”Sverige” har en fin text och när en barnkör sjunger ”Välkommen, välkommen hit Vem du än är” med sina ljusa oförstörda barnröster då finns det hopp om Sveriges framtid. Just den sången kändes extra viktig idag. I den här kören stod barn med olika bakgrunder sida vid sida och sjöng denna fina text. Det berörde mycket.

Konsertens andra gästartist var Gladys del Pilar som inledde med ett par låtar varav den ena var en väldigt bra ”Gabriellas sång” som hon även tillägnade Mikael Nykqvist. Lite senare svängde det ordentligt när hon sjöng den härliga Motownlåten *Ain´t no Moutain high enough”.

Efter en och en halv timme avslutades konserten med ”We are the world”. Väldigt passande när man samlar in pengar till Världens barn. Under konserten hade ca 45tkr samlats in och insamlingen pågår fortfarande om någon känner att man vill skänka en slant. För en gångs skull uppmande faktiskt Anders oss att ha på mobiltelefonerna så vi kunde swisha och han till och med filmade oss i publiken!

En väldigt bra och trevlig konsert med många många bra röster!