Mitt andra besök på Club Corner of the Sky och permiären för deras nya stående inslag, intervju med hemlig gäst. På Instgram hade de lagt upp ledtrådar men inte lyckades jag klura ut att det var Philip Jalmelid som var den hemlige gästen. En trevlig intervju av Johan Mörk där Philip bjöd på sig själv och det kändes som man fick lära känna honom lite mer. Philip spelar just nu Javert i Les Miserable på Spira, vilket han gör helt fenomenalt bra. Och till allas stora glädje fick vi höra honom sjunga ”Stjärnor (Stars). Han gör den så otroligt bra! Kändes väldigt lyxigt att få höra honom i det här lilla formatet. Stor röst med enkelt komp på piano av Mathias Lundqvist. Det enkla är ibland bäst!

Kvällen fortsatte sedan med det som är grundtanken med Club Corner, nämligen Open Mic. Här får blivande musikalartister och även etablerade en möjlighet att sjunga och få lite mer scen och publikvana. Väldigt trevligt och kul att få höra dessa nya talanger. En av mina favoriter från kvällen var en kille (har tyvärr glömt vad han hette) som gjorde en helt fantastisk version av Gethsemane från Jesus Christ Superstar. Den killen kan bli något stort!

En av de nya talangerna, Linnea Rydqvist fick ta emot årets musikalstipendium Från Broadway till Duvemåla, av Victoria Tocca som varit med och instiftat det. Ett väldigt fint initiativ.

Men det är inte bara nya talanger som får en möjlighet att presentera sig, även helt nya musikaler får en chans! Två nya musikaler fick vi smakprov på.  Ända från Nya Zeeland kom hela ensamblen för att sjunga ett par låtar från ”Little town liars”. Rätt intressant. Den spelas i Stockholm 31/10 – 4/11. Ni kan läsa mer om den här:

http://www.olympiateatern.se/little-town-liars-halloween-musical/

Den andra musikalen var ”The wild party” som spelas i Högdalen 10-24 november. Det var lite svårt att få någon uppfattning om sjävla texterna i sångerna för förutom sångarna var hela orkestern med och i den här lilla lokalen blev det för högt ljud på orkestern så sången dränktes. Det var första gången de spelade ihop så de hade nog inte haft tid att kalibrera in orkesterljudet med sången tyvärr. Men nya musikaler är alltid intressant. Så varför inte vara lite våghalsig och kolla in den?

https://kulturbiljetter.se/evenemang/2977/the-wild-party-musikalen-2017-andrew-lippa/

Så ännu en trevlig kväll på Club Corner. Den 5 november är det dags igen och nya ledtrådrar släpps löpande på Instagram för att man ska kunna lista ut vem den hemlige gästen är.

Vill du ha en trevlig avslutning på helgen, få möjlighet att träffa en aktuell musikalstjärna och kommande musikalstjärnor så ska du bege dig till Scala Teatern och du får allt för den symboliska summan av 100 kr!