Få kan det här med glitter och glamour bättre än After Dark med Christer Lindarw i spetsen. Avskedsföreställningen ”This is it” har spelats för utsålda hus i Göteborg och flyttas nu upp till Oscars för att spelas under hösten. Och hösten är väl den tid då vi bäst behöver glitter, glamour och en härlig färgprakt. Och man blir absolut inte besviken. Här bjuds på på fjädrar och paljetter i många storslagna nummer från After Darks 40 åriga showhistoria. Men showen visar inte bara det glittriga utan innehåller några riktigt fina nummer där de hyllar sina bortgångna vänner. Christer Lindarws vapendragare Lasse Flinckman gick bort 18 april 2016 och Christer hyllar honom under showen med en av deras duetter där Christer sjunger med en filminspelad Lasse. Hela showen tillägnas honom. Men Christer hyllar även flera av de dansare och andra medarbetare som gick bort i Aids. Bägge numren är väldigt finsstämda. Christer hyllar även SVT eftersom de var tidiga med att sända en After Dark show på tv på en tid då det inte var helt självklart att man skulle visa män utklädda till kvinnor på bästa sändningtid. Att gå på en After Dark show var till en början nästan ett litet förbjudet nöje dit man gick för när man skulle vara lite ”vågade” men pubilken som gick då hänger fortfarande kvar vilket Christer tackade för. Men är något bra så kommer man ju gärna igen och igen. After Dark har verkligen gått från att varit något lite ”farligt” till att bli riktigt folkkära och barnfavoriter från deras medverkande i Melodifestivalen. Självklart speladades både ”La Dolce vita”, ”(Åh) när ni tar saken i egna händer” och ”Kom ut som en stjärna”. Alla tre är ju låtar där de själva sjunger men annars är de ju kända för att göra läckar nummer där de mimar till en känd artist och det fick vi många smakprov under kvällen. Och det blir ju extra kul när artisten själv har spelat in en nyskriven text där man på ett hjärligt sätt driver med artisten. Det visar verkligen på hur etablerade och erkända som After Dark blivit under åren. Att det är en ära att få vara en del av en After Dark show. Under kvällen bjöds det tex på Carola, Per Gessle och Lill Lindfors. Till Lill designade ju Christer den berömda klänningen som fastnade och gick av i Eurovision song contest. För Christer är ju en duktig designer också. Ja kvällen bjöd på många härliga nummer med många kända kvinnor. Ett härligt nummer med bla  Beyonce, Madonna, Lady Gaga och Britney Spears. Snabba klädbyten fick vi uppleva i numret där Christer spelar igenom en lång rad sångerskor som och byter karaktär med en hisklig fart! Få kan hylla kvinnliga artister som Christer kan.  På Victoriadagen gjorde han ett bejublat framträdande som drottning Silvia och det var ju just på Oscarsteatern han härmade henne första gången under bröllopskonserten. En drottning till en annan drottning.

Ja det är verkligen en innehållsrik show med många bra nummer och många fina kläder. Tempot är genomgående högt men en liten svacka är trots allt numret där det är en Cirkus med syftet att visa så många kläder som möjligt som inte gick att stoppa in någon annanstans i show. Ett litet udda och märkligt nummer som jag hade klarat mig utan.

Avslutningen är enkel och finstämd där Christer och dansarna skalat av sig glittret och alla fjädrar och bara är sig själva. Ett gäng med duktiga killar som bara vill underhålla Sverige!

Hösten kan ju vara mörk och dyster och då kan man behöva glitter och glamour och det får man som sagt verkligen i den här showen. Så gå och se After Dark i höst så har ni ett glädjerus att tänka tillbaka på när hösten och vintern är mörk, grå och kall.

Egen bild

Bild @Peter Knutson