Sedan några år tillbaka så anordnar Vi-skogen en insamlingskonsert i förmån för Vi-skogen. Ett väldigt bra projekt som bland annat har Träklubbar i skolor i Kenya, Rwanda, Uganda och Tanzania där skolbarnen får lära sig plantera träd och hur viktigt det är med träd. Årets konsert leddes av Babben Larsson på ett trevlig, kul och varmt sätt. Det var verkligen en stjärnspäckad rad av artister som var med. Minst kända är nog acapellagruppen Solala, men har man en gång sett dem upptärda så kan jag lova att man har full koll på dem och man är full av beundran. Så otroligt duktiga! Säger man Kalles Klätterträd så nickar i alla fall alla i min generation igenkännande och självklart fick vi höra den när Jojje Wadenius är med. Varken Peter, Helen eller Malena kräver någon närmare presentation.

Av de Vi-konserter som jag har sett var den här klart bäst. Det var bara riktiga favoriter som de bjöd på. Malena och Helen sjöng sitt underbara åttitalsmedley som jag älskade första gången jag hörde det i Dalhalla i somras. Vi fick också höra St Klaras klocka med dem. Malena sjöng La Voix som alltid är en publikfriare. Och vem älskar inte ”När guldet blir till sand” med Peter? Eller den underbart fina ”Då vore jag inte jag” från Livet är en schlager. Från den fick vi också den fina duetten mellan Peter och Helen, ”När jag faller”. Och när tonerna till ”Sing” hörs så blir jag alltid så glad! Riktigt glädjepiller med Peter och killarna i Solala. Flera andra helt underbara låtar. Och allt varvat med videos där barnen berättar hur mycket det har betytt för dem att Vi-Skogen har hjälpt till att lära dem om träden. Hur de har fått mat i skolan osv. Och inslag där Helen och Solala är och hälsar på i skolorna. Och hela tiden lotsar Babben oss fint och varmt och roligt mellan musiken och påminnelser om att vi ska swisha. Kvällen samlade in över 470 tkr bara på Swish. Så många trä-klubbar blev det. Konserten avslutades med ”All night long” och en finstämd låt om träd som jag tror att Jojje Wadenius skrivit.

Bästa Vi-konserten hittills!