Club Corner of the Sky har funnits i ett par år och är ett inititativ av Johan Mörk där folk från musikalbranschen och andra intresserade ska kunna träffas och skapa kontakter. Större delen av kvällen är Open Mic där vem som helst som kommer får anmäla sig för att sjunga en musikalsång. Ett tillfälle för musikalartister att få scenvana och sjunga inför publik och för oss som bara är publik så får vi höra nya förmågor som vi sen kanske ser med i en musikal om något år eller så.

Ibland är det gästspel som ikväll där Victoria Tocca och Daniel Sjögren bjöd på ett par nyöversatta låtar från Broarna i Madison County som de sätter upp på Maxim med premiär 12 september 2018. Det ska verkligen bli spännande att få se hela den musikalen för det som jag har hört hittills är väldigt lovande! Håll på på deras Facebooksida och på deras hemsida http://www.broarnaimadisoncounty.se/   om nyheter kring musikalen!

Kvällen i övrigt bjöd på en väldigt blandad reportoar från klassiker som ”I dreamed a dream” ur Les Miserable till sånger från musikaler som ännu bara spelas på Broadway som t ex Waitress och Dear Evan Hansen. Det var ett gäng duktiga tjejer (Emma, Elin, Maria, Ida mfl) och en kille, Simon, som var modiga och ställde sig upp och sjöng. Det hände att de tappade bort sig i texten men räddades då snabbt av övriga i publiken. Och det gjorde ingenting för det är ju en del av att öva på sin scenvana också, att kunna hantera när man tappar bort texten.

Vi fick även ett smakprov på hur det är att improvisera musikal av Den improviserade Musikalen som man annars hittar på Hagagatan 48. Johan släppte också nyheten om att till Pride 2018 så har man fått tillstånd av Andrew Lloyd Webber att sätta upp Jesus Christ Superstar men med omvända könsroller och i slutet av kvällen fick vi ett smakprov och där hela publiken stämde in i ”Hosanna”. Det blir intressant att se hur det blir!

Sista sången för kvällen var All that Jazz, en härlig klassisk musikallåt!

Kan varmt rekommendera att ni tar er till Scalateatern nästa gång som det är Club Corner in the Sky. Planerat att det ska vara första söndagen varje månad och det kostar bara 100 kr! Håll utkik på Facebook så missar ni inte!