Den 2 februari var jag på releasekonsert med Magnus Carlsons svenska skiva ”Den långa vägen hem”. Kvällens konsert är en av de sista på hans turné med det materialt. Lite annan låtordning och några mer låtar som han lagt in. Gillade att han hade lagt in en väldigt bra version av Rodriguez ”Sugerman”. Han var noga med att påpeka att det faktiskt spelade in den innan filmen om Rodriguez kom ut. För övrigt en helt underbar film, vilket livsöde. Många bra låtar spelades under kvällen både från Den långa vägen hem som ”Mitt hjära” ”Det Brinner i Bröstet” och ”Eternal love” och äldre låtar från hans tidgare soloprojekt eller med The Moon Ray Quintet, t ex den om hans fru ”Elin” och ”Jag ber dig”. Magnus har en helt fantastisk röst och sjunger med enorm känsl a som kommer i fram i alla låtar han sjunger. Hans prat mellan låtarna är varmt och blir ibland lite imroviserat vilket bara är bra, även om han ibland tappar tråden lite. Men vad gör det? Det är ju live och då ska vad som helst kunna hända.

Kvällens konsert var den ordinarie på Mosebacke, som sålde så bra så att de fick lägga in en tidigare (22 aug) men Magnus sa att vi var ju den riktiga publiken för vi var de som hängde på låset när biljetterna släpptes och för det skulle vi belönas med lite extra låtar. Nu var jag inte den 22 augusti så vad som var annorlunda vet jag inte, men extranumren kändes speciella för den här kvällen. Efter att Magnus och bandet gått av efter låten Hata Hat, så tog det lite längre tid än vad det brukar, men det var inte så konstigt visade det sig. För när Magnus kommer tillbaka in så har han bytt musiker. In kommer hans gamla vapendragare från Weeping Willows! Så det blev två konserter i en! 4 låtar med Weeping Willows och 3 av mina verkliga favoriter fick vi. ”My love is not blind”, ”We’re in different places” och kvällen avslutades med”Broken Promise land” till publikens lycka.

Helt helt underbar konsert den här sista sommardagen. I slutet av konsertet kom några väldigt lätta regndroppar som knappast märktes men som på något sätt visade att nu är hösten på väg.

Weeping Willows spelar på Gröna Lund den 22 september och så åker de ut på julkonsertturné med start 29 november. Magnus har själv kvar några konserter på sin svenska turné. Så ha koll på om han eller Weeping Willows dyker upp någonstans nära dig för det är värt att gå på!