Vill man bli riktigt glad när man ser en musikal så blir man inte besviken efter att ha sett Half A Sixpence. Man sitter med ett stort leende på läpparna från start och känner sig härligt lycklig och glad när man går därifrån.

En sån där härlig, lite gammaldags musikal där man vet från början hur det kommer att sluta och det är en sträcka med lite komplikationer och förvecklingar men framförallt fina kläder, härliga dansnummer, glad och trevlig musik och färgglatt och härligt. Lite som en MGMfilm i technicolor. Den är skriven av Julian Fellowes som bland annat skrivit Downton Abbey.

Charlie Stemp är den stora stjärnan i musikalen. Han spelar Arthur Kipps, killen  från landet som lämnar sin tonårskärlek  (Ann) med en halv sixpence så de alltid kan tänka på varandra när han reser till stan för att börja arbeta. Med sig har en banjo. Han blir lärling i en klädaffär, in kommer en fin ung dam (Helen) som ska köpa tyg till en ny klänning som väcker hans intresse. Men han är ju en fattig kille, hur ska den fina damen blir intressead av honom? Han stöter ihop med en udda manusförfattare som precis har skriviet en teater om en kille som heter Arthur Kipps för han har läst om honom i en tidning. Någon har efterlyst honom som arvingen…. Så han blir rik och den unga damen självklart intresserad. Men är pengar vägen till lycka? Är alla man träffar då verkliga vänner? Och är det Ann eller Helen som hans hjärta verkligen brinner för?

Men även om själva storyn är rätt standard och banal är allt gjort med glädje och en positiv ton. Charlie Stemp är helt fenomenal i rollen som Arthur Kipps och jag skulle tro att han dyker upp i fler musikaler på West End. Han vann Whats on stage Award for best actor in a Musical och var nominerad till en Oliver Award för samma. Han ska spela i juluppsättningen av Dick Whittingon från 9 dec till 14 januari tillsammans med bland andra Elaine Page.

Half A Sixpence går bara till den 2 september så är någon i London nu, passa verkligen på att gå och sen den!