Den här sommaren har varit torr och inte så varm, men den här kvällen ändrades det. Det började droppa ungefär en kvart innan konsertstart och sen höll det på mer eller mindre ihärdigt fram till konserten nästan var klar. Men värmen var det inget fel på! Niklas sprider ju sådan värme omkring sig så även ett regn känns som solsken och det märks att publiken älskar honom!Publikrekort och där sitter vi alla i färgglad regnkläder och strålar ikapp med strålkastarna på scenen. Niklas har en förmåga att få alla att känna sig sedda i publiken! Han är ute mycket i publiken och sjunger och ett par gånger under kvällen blir det lite allsång också. Vore perfekt som programledare på Allsång på Skansen!

Inte helt oväntat så blir det ”Singing in the rain” i början och det är ju en sång man blir glad! Sen blir det en härlig blandning av musikal, pop, visa och instrumentalt. En av de bästa låtarna ikväll var ”Nu eller aldrig” från Jeyll and Hyde. Lite specialskriven En duktig sångare blir ju ännu bättre med bra musiker som kompar och ikväll stod Magnus Eugenson, Rimma Gotskosik och självklart Carina E Nilsson.

Sen är det så kul att det finns så många underbara musikalartister att ”gräva fram”. Vi försökte komma på vilka som skulle vara gästartister, men ingen av oss kom på de som presenterades, men vi blev absolut inte besvikna. Först ut var Malena Tuvung som var Grizabella i Cats på Cirkus tillsammans med Niklas. Så ett självklart öppningsnummer av henne var Memory. Sen sjöng hon och Niklas ”Last Night of the world” från Miss Saigon. Så underbart fin! Lite senare kom kvällens andra gästartist, Annika Edstam. Vi fick höra ett låt från Nine och lite senare gjorde hon och Niklas en helt fantastisk version av ”Come what may” från Moulin Rouge. Det var så vackert!

Det går ju inte att hoppas över Björn och Benny så det mot slutet av konsterten blev Chess. Vi fick njuta av Malenas stämma i ”Someone elses story”. Anthem med Niklas, hur bra som helst och så en härlig duett mellan Annika och Niklas igen i You and I. En väldigt finstämd ”Håll mitt hjärta” med Niklas och sen brakade det loss i rena discoyran! Vilket drag! Då hade regnet insett att det inte kunde skrämma bort oss och hela publiken dansade med i regnkläder till den ena härliga discodängan efter den andra! Bättre avslut kan det inte bli!

Niklas och alla hans gäster visade verkligen att det gamla ordspråket stämmer. En helt fantastisk konsert på den här magiska platsen kommer att vara ett av mina bästa minnen från den här sommaren! Och i år ingick dessutom en picknickpåse i priset så både njutning för kropp och själ!

Nästa år blir det med all säkerhet konsert på Nergården igen och ni som inte har varit där måste verkligen ta er dit. Helt magiskt! Och man kan ju åka dit året runt och njuta av hotellet och bistron också.