I höstas var Magnus Carlson med i Så mycket bättre och han har inte gjort någon hemlighet att han dels såg det som en stor ära men även att det skulle ge honom möjligheten att kunna släppa en skiva i huvudsak med soulmusik på svenska och att han därför gjorde flera av sina versioner just i den stilen. Och personligen tyckte jag att hans versioner var väldigt bra. Min stora favorit var dock Eternal Love, hans version av Jill Johnsson Kärleken är som nog var lite mer i Weeping Willows anda. Så otroligt bra.

Så ikväll var det dags för releaseparty för skivan Den långa vägen hem,, eller sista repet inför turnén som han och bandet kallade det. Eftersom det är en soulskiva så är ju Fashing rätt ställe att ha releasespelningen på. Har inte varit på Fashing på flera år så det var också jättekul. Den här anrika spelplatsen i Stockholm.

Vid 22 snåret intog bandet scenen och den första låten var inte helt oväntat Mitt Hjärta som Magnus spelat bland annat på Cancergalan och i Nyhetsmorgon. Alltid bra att börja med en låt som publiken känner igen när det mesta annars blir helt nytt. Skivan innehåller 17 låtar och är en blandning av nyskrivet, någon låt som inte tidgare släppts och så några från Så mycket bättre. De bjöd på de flesta låtarna från skivan och de märktes att det var riktigt sugna på att spela för publik och publiken gillade verkligen låtarna. Det dansades och diggades för fullt. Bra gung i flera av låtarna, som t ex ”Vill du verkligen vara ensam” och ”Tänk om”. En lugnare men fin låt var ”Dom band som binder mig”.  Rätt tidigt spelades Eternal Love och det märktes att publiken tagen den till sina hjärtan. Dannys Brinner i Bröstet fick också bra mottagande. Även om det var första gången som jag hörde de flesta andra låtarna så var de riktigt bra och jag tror att de flesta kommer att gilla dem när de går på konserterna. En oväntad låt som vi fick höra och som enligt Magnus var första gången han spelade live var ”Vad gör jag här” som är en dikt som Lukas Modysson har skrivit. En riktigt bra låt. En låt från en annan skiva som spelades var ”Jag ber dig” som är från skivan ”Ett Kungarike för en kram” från 2003. En riktigt bra låt som vi fick som extranummer.

Hatar hat är väl en låt som de flesta känner till från reklamen och i den fick Magnus spontanhjälp i sången av Peter Morén  som varit med och spelat in. Kul inhopp!

Magnus har plockat ihop ett riktigt bra band med bland annat Per Ruskträsk och Goran Kajfes. Med dem på blås blir det alltid bra tryck!

Även som skivan släpptes under natten så hade den redan beställts i så stor upplaga att den redan sålt guld, vilket skivbolaget Cosmos Music (Fredrik Ekander) överraskade Magnus med på scenen. Jättekul att den sålt så bra!

Nu drar Magnus och bandet ut på turné med skivan och det är ett 30tal spelningar runt om i landet. De har redan sålt rätt bra så det gäller att ni köper biljetter snabbt om ni vill se honom när han kommer till en stad nära er. Det blir en helkväll med konsert DJ!

Och efter den här konserten så känns vägen hem absolut inte lång när man har de här låtarna i öronen!

mc2 mc3 mc5 mc12mc7 mc8 mc10 mc11 mc13 mc14