Efter att vi inte vann några biljetter i utlottningen till Aladdin och det bara fanns en biljett kvar till matinén till Les Miserablés så styrde vi stegen till Tkts och köpte biljetter till Bodyguard. Tjejen i luckan var noga med att informera oss om att den Beverly Knight var ledig och det var ersättare i rollen som Rachel Maroon. Så fick inte se henne den här gången heller (förra gången jag såg Bodyguard var för 3 år sen). Lite synd men så är det.

Istället fick vi se Carole Stennett. Helt ok instats men man kan ju inte låta bli att jämföra med Withney Huston och det är ju få som når upp till hennes nivå. Bodyguard är ju en form av hyllning till Withney. Bodyguard var ju hennes stora roll och filmen med Kevin Costner kan man ju se hur många gånger som helst. Musikalen innehåller mycket fler Withney låtar än filmen, så det är en version på jukeboxmusikal men där man vävt in musiken i en redan befintlig handling. Ben Richards spelar Frank Farmer. En musikalroll i stort sett utan sång. Nicky Marron spelas av Rachel John.

Scenografin är väldigt läcker. Ramar i neonfärger som öppnar och stänger sig för att byta scen. Ramarna stänger ner ett rum och öppnar ett annat .

Musikalen följer filmen i stora drag, men det finns en del skillnader som ni själva får upptäcka om ni går och ser den.

Det är en trevlig musikal med mycket bra musik och tiden går fort är man ser den. Kan man dessutom köpa biljetter på TKts så man får dem till rabatterat pris är det ju alltid trevligt.

bg1 bg2 bg3