Den 2 september har den här nyskrivna revyn premiär på Klara soppteater. Men idag var det genrep med publik för att se hur den fungerar och om något behöver fixas till på dagarna som är kvar. Albin Flinkas förklarade det här på ett humoristiskt sätt. Nästan lite synd att den delen inte är med i revyn sen….

Som sagt det är ett genrep så mycket kan hända innan premiären, men jag tyckte nog att det mesta satt som det skulle. Kanske täta till den lite. Adde Malmberg har skrivit revyn och fått hjälp av Fredrik Meyer med nykompositionen. Men det var några bekanta låtar som fått ny text. T ex Peter Lemarc underbara Little Wille John. På scenen ser vi Albin Flinkas, Fredrik Meyer, My Holmsten, Lars Lind och Julia Marko-Nord.

Precis som det ska vara på en revy så tas det upp aktuella ämnen, modern teknik, latteföräldrar, politiker, det hårdare samhällsklimatet och terrorismen i Frankrike. Mina farvoriter är det roliga inslaget om latteföräldrarna som tävlar i vem som sover minst och invaderar fiken med sina barnvagnar. Albin Flinkas utmärkta sång om en förlorad älskare som gör honom galen, duetten mellan Albin och Fredrik om ”Den gamle radikalen”. Avslutningsnumret med alla på scen som det ska vara i en revy är fint och berörande, en sång, som ställer frågan om var ska alla älskande ta vägen nu när ingen kan åka till Paris. Lite ovanligt att sluta en revy med det mest sorgsna numret. Får inte glömma bort My Holmstens monolog om vad hon anser att hon har rätt att tycka. Och den ”improviserade” politikersången med Julia är också rätt kul.

Det som saknades för att vara en fulländad revy var väl lite dans! Eller förresten det var ju en kort danssnutt i den roliga sången om Wonderabumen! Finns så mycket i dagens samhälle som luktar illa, men det löses lätt med en wonderbaum! Där fick man även in frack och fjäderboa!

En underhållande och tänkvärd revy som kan rekommenderas. Finns dock inte så mycket biljetter kvar så det är dags att boka om ni vill ha lite revy,