Har inte lyssnat så mycket på Don Henley, men eftersom han var sångare i Eagles och Hotel California är en av mina absolut favoritlåtar så vore det ju synd att missa tillfället att få höra den live med honom.

För att vara en konsert med någon som jag inte kan så många låtar av var det ändå en rätt trevlig transportsträcka, om man nu bortser från förbandet, JD and the Straight Shot som inte var i min smak. Deras första spelning i Sverige men ett par låtar som de spelade var tydligen filmmusik. Don Henley bjöd på en hel del rätt lättsmält radiopop som var rätt trivsam att lyssna på. Och av resten av publikens reaktioner på ”transportsträckan” så hörde man att en och annan var rätt stora hitar i hans kretsar. Men det tog ett tag innan det var någon låt som jag kände igen. Men ”Boys of Summer” var en rätt stor hit på 80talet så den kände jag väl igen. Han gjorde också en bra cover på Tears for Fears ”Everybody wants to rule the world”. Men den riktiga höjd punkten var självklart ”Hotel California”! Så häftigt att se en gitarr med dubbla armar komma upp på scenen och veta vad som skulle komma. De första tonerna hörs och jublet bröt ut. Sen var det ungefär 7 minuters njutning och det är en av de få låtar då jag gillar elgitarrsol. Men det är så läckert i den låten. Ett ögonblick av konserthistoria! Det rådde fotoförbud under hela konserten, men Don hade sagt att det kommer en låt om ett hotell och då kan ni väl få ta kort. Och då kom alla mobiler fram vill jag lova. Satt lite väl långt upp för att det skulle bli några bra kort.

Allra sista låten var en annan av Eagles stora låtar, Desperado, och självklart var det jättekul att höra den.

Så åkte hem med Hotel California i ören och ett minne för livet.