Vad vore en sommar utan allsång? Allsång på Skansen har ju blivit så stort och så mycket folk så det är inte lika mysigt att gå dit längre. Nej desto mysigare är Allsång på Fredriksborg under ledning av två underbara musikalartister, Hanna Hedlund och Jakob Stadell.

Fredriksborg ligger långt ut på Värmdö och man kan njuta av lantliv, skärgårdsliv och varför inte ta ett dopp i havet på vägen ut? Väl framme kan man njuta av en fantastisk utsikt vid Fredriksborgs fästning och se en strid ström av kryssningsfartyg passera förbi i farleden. Har man inte ätit innan kan man antingen äta medhavd picknick eller av matens om hotellet serverar. Ceasarsallden i Orangeriet var riktigt smarrig!

Så mätt och belåten kan man sen njuta av härlig allsång med Hanna och Jakob och deras musiktrio. Eftersom vädret var lite ostadigt, växlat mellan sol och skurar under dagen så valde man att ha kvällens allsångspremiär i ett partytält, annars är tanken att det ska vara ut.

Kvällen bjöd på en fantastisk bra blandning av solosånger, duetter och allsång. Hanna och Jakob bjöd tillsammans bl a på Kristina från Duvemåla på 7 minuter, Rock of Ages, medley av sommarplågor och ”Som skapta för varandra” ur Livet är en schlager och en bra version av”Marvin Gay and get it on”.  Jakob bjöd på en fantastisk Anthem. Han har en sådan underbar röst. Även ett Robert Broberg medley framförde han.  Hanna tycker jag blir bättre och bättre för varje gång jag hör henne. Blev ju väldigt imponerad av henne i Murder Ballad och det står sig. Ikväll bjöd hon på Ted Gärdestad och en fin låt om barn som jag tyärr glömt vad den heter. Väldigt finstämt sjunget av Hanna.

Hanna har ju också vunnit körslaget och därför fick hon äran att värma upp oss i publiken inför allsången med lite uppsjungning, körandning och olika styrka. Vi var inte så många i publiken men alla sjöng med och verkade trivas. Till och med hunden som var där skällde gillande efter sista tonen på Anthem! Ja nu var den ju inte allsång förstås. Allsången inleddes med  Berghagens ”En kväll i juni” och avslutades fint med ”Ta mig till havet”. Allsångshäftet var somrigt fint med blommor och vy från Fredriksborg.

En riktigt trevlig kväll med ett program på ca 1,5 timme. Lagom blandning av allsång och sång av Hanna och Jakob. De spred en härlig stämning. Hanna och Jakob kommer att hålla i allsång ytterligare 3 måndagar kl 19, så ta chansen att uppleva allsång i skärgården med dessa underbara artister!

P1090578P1090579P1090581P1090588P1090591P1090592P1090593P1090595P1090597P1090600