Niklas Strömstedt är en av artisterna som alltid har funnits i mitt liv känns det som och jag har många minnen till hans låtar. Och han har alltid haft så mysig och trevlig musik och alltid varit så himla snygg! Och inget av det har ändrats!

Även om showen heter Storhetsvansinne så märks det inte på scen, ja inte mer än att han kommer in som Gladiator i början av showen förstås. Men sen är det bara härligt mysigt och trevligt. Niklas låtar är ju för det mesta lugna underbara ballader men en och annan glad upptempo låt finns det ju också. Så man blir lite glad också! Ett bra band har med sig på scen.

Rakel Värmländer är hans sidekick och spelar hans andra jag. De delarna i showen är småtrevliga men lockar inte fram något stort skratt hos mig. Mer småleende. Att Niklas är ett stort AIK fanns har väl ingen missat och det kommer fram ett par gånger i showen. Först i sketchen där hans fru Jenny tror att Niklas använder Tinder för någon har skickat en träff på mobilen med AIKskalet och det är det ju bara Niklas som har! Nu visade det sig vara någon yngling som var på besök som hade det. Riktigt mycket AIK blev det i sketchen där Rakel som hans andra jag har stora planer på att sätta upp en mur runt Solna, bengaliska eldar på Bällsta bron och för att komma in måste man vara medlem i AIK. Inga andra fotbollslag eller fans får komma in för de har ju annan kultur och äter konstig mat, som t ex spettekaka. Men dessa planer protesterar vanliga Niklas mot. Och att det inte är fotbollslag det egentligen handlar om markeras med att sketchen övergår till låten ”Lyckolandet” som Niklas gjorde stor succé med i ”Så mycket bättre”.

Niklas har ju varit gift några gånger och numera har en stor modern familj med många barn och exfruar etc. På ett kul och personligt sätt delar han med sig om hur trixit det kan vara att få ihop när barnen ska vara hos de olika föräldrarna på somrarna t ex.

Bäst under kvällen är nog när han sätter sig vid flygeln i slutet av showen och först spelar en finstämd ”Sista morgonen”. Sen får vi höra den svenska versionen av ABBAs ”Slipping through my fingers” (Kan man ha en solkatt i en bur) för det är ju Niklas som skrev den svenska texten till ABBAs låtar till Mamma Mia. Det här är en mina absoluta favorit låtar från ABBA. Så fin. Niklas har ju vunnit Schlagerfestivalen som låtskrivare till ”Imorgon är en annan dag” som Christer Björkman vann med. Så självklart fick vi höra den och hela historien om hur låten kom till. En riktigt mysig stund som sen avslutas med lite mer uptempo. Den allra sista låten, Marie i växlen, är en riktig högoddsare och jag har nog aldrig hört Niklas spela den själv för den har Gyllene Tider lagt beslag på även om det var Per och Niklas som skrev den tillsammans. Niklas gör den minst lika bra som Gyllene Tider.

En riktigt mysig och trevlig show där man får höra de flesta av Niklas hits och jag tror inte den är någon som går missnöjd från Börsen utan man går därifrån med en trevlig och varm känsla. Perfekt för en torsdag kväll och smygstart på helgen! Dessutom var maten riktig god!

Niklas 1Niklas 2Niklas 3Niklas 4