Alla hjärtans dag är en dag som jag har lite blandade känslor för. Har blivit alldeles för mycket kommers av den. Men en insamlingskonsert med namnet Vidga ditt hjärta! är ju väldigt lämpligt den här dagen. Insamlingen är till för att möjliggöra integrering av de 239 flyktingbarn som Sollentuna kommun ska ta emot under 2016 och om medlen räcker till även till de ”Gula båtarna”. Ett sådant fint initiativ vill man ju gärna stödja. Och att man även för njuta av härlig musik på köpet gör det ju inte sämre.

Vi gick på dagens andra konsert, kl 17 och möts av de som har varit på den kl 14. Får höra att de har dragit över och att de inte riktigt hann med allt på slutet. Men eftersom det inte är någon konsert efter vår så ska det ju inte vara något problem för oss kan man ju tycka….

Så strax innan 17 får vi gå in i aulan. Fri placering så vi hamnar längst fram i mitten. Program fick vi vid ingången så man läser ju igenom det och inser att det här kommer bli riktigt bra! Tänk att få höra Jakob Stadell sjunga en av mina absoluta favoriter, Life on Mars. Det är ju bara för bra för att vara sant!

Några minuter över 17 sätter konserten igång med Sollentuna Gosskör som sjunger Halleljuakören som över går i Hallelujah och då är kören förstärkt med Sollentuna Gospel, Juniorgospel och Ungdomsgospel. Härligt körnummer!

Så är det dags för första gästartisten, Shirely Clamp som gör en bra version av Swedish House Maffia med de olika körerna. Shirely sjöng senare under kvällen sin egna ”Jag fick låna en ängel” och sin hit ”Min kärlek”.

Men det här är inte bara en sångkonsert utan det bjuds också på dans av Kulturskolan. Ett bra dansnummer till Adeles ”Hello”.

Sen presenterar värdarna Doreen Månsson och Kicken nästa gästartist, Jakob Stadell! Men så händer nåt konstigt de presenterar också Hanna Hedlund och enligt programmet ska hon inte komma in nu, utan först nästa sång. Vad är det som händer????? Jo både Jakob och Hanna kommer in och sjunger The prayer. Underbar fin låt, men vad hände med Life on Mars??? Den kom inte nu och inte på hela konserten. Så det var helt enkelt för bra för att vara sant….förklaringen vi fick efteråt var att det fick kapa lite i programmet eftersom det blev för långt….

Konserten fortsatte enligt programmet och vi bjöds på en finstämd ”Min älskling du är som en ros” med Anna-Lotta Larsson med pianist Andreas Landegren .Senare fick vi även höra Anna-Lotta sjunga den fina ”Var kommer barnen in”. Därefter kom en positiv överraskning som jag lite hade anat via Instagram men missat när jag läste vilka som skulle vara med. Nämligen Shoo Shoo Sisters, med bland annat Matilda Grun. Matilda ser jag ju annars bara till jul på den årliga julkonserten med kusinen Peter Johansson. Under konserten fick vi höra både In the mood och deras egen Gå gå gå.

Hanna Hedlund imponerade ordentligt i den fina sången ”Besvärjelsen” om hur det är att vara förälder och älska sitt barn under tiden de växer upp.

En ny bekantskap var den unga Rose Brifleani som sjöng Ed Sheerans ”Thinking out loud”. Bra röst och hade lika vackert hår som Anna-Lotta!

Kvällens charmigaste var nog fioleleverna från Kulturskolan med sina neonlysande stråkar och som imponerade i Missisippi reel. Och den minsta tjejen såg så glad och lycklig ut när hon spelade så de smittade av sig! Hoppas hon fortsätter spela och att hon dyker upp i någon symfoniorkester eller så när hon blir stor! Kulturskolor är så viktiga så jättekul att få lite smakprov på vad de gör.

Nästa sista numret var en ståpälsversion av Anthem med Jakob med körerna och stråkar. Så bra! Ser verkligen framemot att se honom igen i Murder Ballad. (men då lär det ju inte heller bli någon Life on Mars….)

Slutnumret var Heal the World med alla artister och körer på scen, och en ny solist Jodie Haglund.

Ett bra och blandat program och imponerande att de har lyckats sätta ihop de på så kort tid. Stor eloge till Maria Stadell och Karin Runow som ledde körerna och varit de som ordnat den är fina konserten, och självklart till alla andra som varit med på teknik, ljus och allt övrigt som behövs för att få till en sån här konsert. Fint samarbete mellan Sollentuna kommun, Svenska kyrkan, alla sponsorer och alla underbara artister och alla från Kulturskolan!

Hoppas att ni fick in mycket pengar så ni kan göra bra integrationsaktiviteter för de ensamkommande barnen och att det även räcker till de Gula båtarna.

TACK!

P1080444

P1080451P1080449P1080445P1080453P1080455P1080456P1080458P1080460P1080462P1080465P1080468P1080469P1080470P1080472P1080476

P1080479