Lena Philipsson har i år varit i branschen i 30 år och hon blir bara bättre och bättre skulle jag säga. Livet har inte varit så lätt för henne och hon har snurrat runt i skvallerpressen och hennes förhållande har hängts ut i tid och otid. Men trots eller om det är tack vare det så står hon, precis fyllda 50 och snyggare än någonsin, återigen på scen med en helt ny show. En show där hon vill lyfta fram sitt pianospelande så det är hon som sitter vid flygeln. Tyvärr på genrepet har man för högt ljud på sexmannabandet och alldeles för lågt ljud på flygeln så den hörs knappt. Riktigt synd för jag gillar piano .

Men det är väl det enda som jag egentligen tycker att man behöver förbättra ordentligt. Inledningen är dock lite svag mycket orsakat av det feldimensionerade ljudet. Ljuset är läckert, LENA i stora bokstäver inramat med lampor och snygga ljusramper runt orkestern (tyvärr ville inte min mobil ta något bra kort på det..). Det tar sig dock ett par låtar in då Lena spelar en finstämd version av ”Månsken i Augusti” som hon berättar handlar om känslan när hon väntade sitt första barn, Noah. Sen kommer showen loss mer och mer. Lena har ju en härlig komisk talang och hon bjuder mycket på sig själv, hur jobbigt det är att gå och handla när det står om skilsmässa på löpsedeln. Hur det är att vara småbarnsmamma som helt plötsligt har nyvuxna barn som är på väg bort. Listor som ska skrivas och prickas av, ett beroende som hon kanske ska ta upp med radiopyskologen? Hur jobbigt det är att presenteras för nya killens föräldrar som nya flickvännen, eller om det är tantvännen? Ja, hon är en ”vanlig” människa som bara har ett yrke att stå på scen. Annars är hon som vi andra i samma ålder. Fast hon är ju bara så mycket snyggare, roligare, energiskare och sexigare.  Hon slår många av de yngre förmågorna med hästlängder! Och en härligt självsäkerhet och med glimt i ögat är hon sexig och skämtar med yngre killar och en del män i publiken. Hon har till och med en låt till unga killar. Och hon bjuder på en underhållande uppdaterad version av ”Teach me tiger”. Låten som hon i sin ungdom fick sjunga till Sven Wollter. Jo, visst kommer man ihåg den versionen. Men den uppdaterade är så mycket roligare och med mer värme och glimt i ögat! Bara den är värd att gå och titta på showen för!

En annan minnesvärd stund är när hon mycket rörd och med tårar i ögonen sjunger en låt till sina barn och i bakgrunden visas ett fint bildspel på hennes barn, från bebisar till vuxna. Allt sammansatt av exmaken Måns Herngren som hon på ett fint sätt tackar och lyfter fram.  Men några andra ex har hon skrivit låtar till också som dock inte kom med på någon skiva, men som vi fick höra och som inbjöd till skratt.

Ja det här är en show där man får skratta mycket med Lena! Och istället för att vi ska få läsa skvallret i tidningarna så talar om hon det i showen, så vi vet var vi hörde det först.

Självklart får vi också höra några av hennes stora hits som ”Det gör ont” och ”Kärleken är evig” och publiken sjunger och dansar med!

Som helhet tycker jag det var en bra show med en härlig blandning av bra musik, skratt och självdistans! En show med värme! Nåt att pigga upp sig med innan våren har kommit!

lena 3lena ph 1 lena 5Lena ph 2