Om det inte vore för några steg som inte satt helt perfekt och lite trådar som hängde i kostymerna, fållar som inte var sydda etc så skulle man inte ha noterat att var första publik genomdraget. I stort sett satt allt där det skulle. Med några till genrep så kommer allt att sitta perfekt!

Den här showen är en historisk resa i skivmärkets Motowns fantastiska historia. Resan börja med ett medryggande gospel nummer, övergår till rythm  och blus och det som inspirerade till det kända Motown soundet, soulen. Vi får möta bl a Ray Charles, Chuck Berry,  Etta James, Aretha Franklin, The Supremes, The Temptations och Stevie Wonder. Ja ända fram till våra dagar med rap och Pharrell Williams Happy. För att inte glömma ledmotivet till Baretta! Vilken nostalgitripp.

Personligen tycker jag att delen fram till ”nutiden” var helt fantastisk. Vilka underbara låtar som gjordes på den tiden. Och den härliga körmovesen med armar upp och ner och shuffle. Så läckert!

Huvudartisterna var Afrodite med Blossom Tainton, Gladys Del Pilar och istället för Kayo numera Jessica Folcker. Blossom var nog den som imponerade bäst på mig trots att hon hade lite hostproblem ett tag, men hon har sån härlig energi som smittar av sig och en pipa som inte går av för hackor. Hennes Diana Ross i Supremes var väldigt bra. Men Gladys visade också att hon kan ta i som Aretha till exempel. De kompletterar varandra på ett bra sätt alla tre.

Hade nog mest uppfattat att det skulle vara Afrodite som skulle stå för sången, men ensamblen var med nästan hela tiden och hade flera egna nummer där inte någon av Afroditetjejerna var med och jag blev väldigt imponerad av hela ensamblen. De var superduktiga. Så det kändes inte på något sätt att det var pausnummer utan nummer som var minst lika bra och medryckande som när någon av Afrodite var med.

Tyvärr blev ju slutet litet anticlimax, då det var för långt inslag av tex ”vart tog den stygga lilla flickan vägen” och den typen av låtar. Kunde kortas ner och göra plats för en återkoppling av några av de äldre låtarna på slutet igen. Självklart okey att Never let it go var med på slutet, för det är ju Afrodites hit, men ett riktigt maffigt klassiskt Motown nummer hade inte suttit fel.

Men det var en varm och fartfylld show och publiken verkade gilla det mesta i den! Publiken klappade med och stående ovationer på slutet. Alla på scen såg glada ut!

Premiär är den 21 november på Berns och en show som man blir glad av är ju aldrig fel!

 

Afrodite