En sån här kväll inser man hur lyckligt lottad jag är som är född när man är så jag har fått uppleva discons glansdagar ”live”! Visserligen var jag bara 9 år när Saturday Night Fever med John Travolta kom, men låtarna därifrån och andra härliga discolåtar förgyllde klassfesterna och lite senare skoldanserna i Folkets park. Så dansat på Studio 54 i NY har jag ju inte gjort precis. Men discolåtar är ju så mycket roligare att dansa till än Techno och house där jag är för gammal för att höra när en låt slutar och den andra börjar. För mig är det bara dunka dunka (som mina föräldrar kallade discon för…) utan någon text. En riktigt bra discolåt har ju en sångtext! Och lyssnar man är det inte alltid bara blahablaha i texterna. Vem blir inte peppad av Gloria Gaynors ”I will survive”?

I Sverige har Alcazar i lite olika konstellationer (alltid med Tess Merkel och Andreas Lundstedt) spridit discons glädjebudskap i 18 år! Sedan 2007 är Lina Hedlund med. Imponerande att de orkar hålla på i den farten som showen är! Eller som Tess säger när hon måste pusta ut lite, man är inte 40 längre! Få av dagens unga popidoler som orkar hålla deras tempo!

Krogshower brukar vara drygt 1.5 timme och den här är inget undantag. I programmet står det att det är 100 minuters discounderhållning och det stämmer nog bra. En show fylld av Alcazars alla egna hits och en rad härliga discolåtar som ”Don’t you want  me” och ”Never can say goodbye”. Tess och Lina visar att allt är bäst i discoversioner genom att göra om High Way to hell, Du gamla du fria och Staten och kapitalet till fulländade discolåtar.

En av mina favorit Alcazar låter är ”Not a sinner nor a Saint” som de kom 3a med i Melodifestivalen 2003. Vem minns ”Give me your love” med Fame som vann? Helt klart skulle Alcazar vunnit det året. De har tävlat många gånger i melodifestivalen men aldrig vunnit tyvärr. Hur som helst, i showen har de gjort om ”Not a sinner nor a Saint” lite och lagt till superläcker dans al la Bob Fosse, men jazzhands och allt. Det man tagit bort i Cabaret på Stadsteatern har man lagt till här! Stor eloge för det!

Det är förstås inte bara Alcazar på scen utan de har åtta duktiga musiker och 4 fantastiska dansare som är med och lyfter hela showen.

Självklart är det också en orgie i paljetter och glitter, skapat av Margareta Julle och då vi hade förmånen att sitta vid bord 21 så fick vi möjligheten att syna kläderna i sömmarna när Tess Merkel i slutet av showen dansade loss på vårt bord! Snacka om närkontakt! Hela publiken får sig en lektion i discodans med alla viktiga moves. Så i slutet är det full dans på golvet till Crying at the Discotheque och Stay the night! En underbar kväll! ”Blame it on the disco”!

Showen spelas på Börsen till den 19 december och januari – april 2016 ger de sig ut på Sverigeturné. Kan varmt rekommendera att ni bokar den här showen för det är en kväll av ren glädje och disconostalgi!

Alcazar 14Alcazar 13Alcazar 11Alcazar 10Alcazar 9Alcazar 8Alcazar 7Alcazar 6Alcazar 5Alcazar 4Alcazar 3Alcazar 2